Hem NyheterNyhet WB Gör du Sveriges Bästa Gin & Tonic?

Gör du Sveriges Bästa Gin & Tonic?

av Livets Goda

Gör du Sveriges Bästa Gin & Tonic? Idag på svenska GT-dagen den 20 april öppnar anmälan till tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic. Alla som blandar en riktigt god GT är välkomna att skicka in recept. Under ett finalevent i Stockholm den 21:e september avgörs vinnarna av titeln.

Gör du Sveriges Bästa

Nu är det dags för årets upplaga av Sveriges mest älskade drinktävling, Sveriges Bästa Gin & Tonic. Tävlingen arrangeras av Schweppes och går ut på att hylla GT:n och uppmärksamma nya och geniala varianter av den klassiska drinken. Hemmamixare och bartenders tävlar i varsin kategori, som båda har tre finalplatser.

En prestigefull jury bestående av David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Pelle Tamleht, Chefredaktör på Nöjesguiden och Rebecca Brage, dryckesskribent och inspiratör, väljer finalisterna. Under finalen i Stockholm den 21 september samlas finalisterna för att blanda sina drinkar inför jury och publik. Ett tillfälle att smaka sig igenom startfältet och se när juryn motiverar vilka i respektive kategori som lyckats bäst. Vinnarna får, förutom den prestigefyllda titeln ”Sveriges Bästa Gin & Tonic 2023”, även en drinkvagn, sex Schweppesglas, ett hemmamix-kit med verktyg samt en prissumma på 10 000 SEK per vinnare.

Det krävs såväl fantasi som känsla för att sätta en personlig prägel på den klassiska GT:n. Juryn bedömer recepten utefter smak, kreativitet och helhetsintryck. Man har fram till den 4 juni på sig att skicka in recept.

”Tävlingen är en oas för nya intressanta ingredienser och fräscha inslag, drinkar med unik prägel som görs med finess. Karaktären av en klassisk GT får inte tappas bort, men annars sätter endast fantasin gränsen. Jag ser fram emot att tillsammans med övrig jury, prisa de med passion för den ikoniska drinken” säger Pelle Tamleht, Chefredaktör på Nöjesguiden och jurymedlem.

Samtliga finalister tävlar med Schweppes Selection som finns tillgängliga i dagligvaruhandeln. Schweppes Selection finns i tre smaker: Tonic & Twist of Lime, Tonic & Pink Pepper och Tonic & Hibiscus.

För att skicka in ditt bidrag och läsa mer om tävlingen – besök drinkgeneratorn.se/sbgt här

RELATERAD LÄSNING