Hem Mat & Restaurang Gordon Ramsey tar mat till en ny nivå på National Geographic

Gordon Ramsey tar mat till en ny nivå på National Geographic

av Livets Goda

I 6 avsnitt får vi följa med stjärnkocken och Iron man atleten när han åker på ett äventyr runt jorden. Från Peru, Laos, Marocko till Hawai, Alska och Nya Zeeland, kommer Ramsay att ta sig an klättring, dykning och hiking i jakten på kulinarisk inspiration.

I de olika avsnitten får vi följa när han träffar den lokala befolkningen runt om i världen för att lära sig mer om kultur, mat och unika lokala smaker. Varje ingrediens han hittar och varje maträtt han smakar på, ger inspiration till ett helt nytt recept som han sedan tillagar under programmets gång. Varje avsnitt visar ett segment där Ramsay sätter sina nya färdigheter på prov tillsammans med en lokal kock vid sin sida. Han testar sina nyvunna kunskaper medan de lagar mat tillsammans som de sedan bjuder lokalbefolkningen på.

“Det har varit fantastiskt att resa till avlägsna platser med National Geographic och träffa lokalbefolkningen. Jag har fått lära mig om kulturen och kunnat dela historier och traditioner och fått kunskap i hur lång tid det tar att skörda lokala ingredienser, säger Gordon Ramsay. ”Jag har lärt mig mycket mer under inspelningen av denna serie än jag har de senaste 10 åren”.

Serien kommer att sändas i 172 länder och på 43 språk och är producerad av Studio Ramsay.

«Gordon Ramsay: På ny mark» har premiär lördagen den 10 augusti kl. 20.00 på National Geographic och dagen efter går det att streama avsnittet på National Geographic+.

Säsongens alla avsnitt:

Gordon Ramsay: På ny mark– Peru
10 augusti kl. 20.00
Gordon Ramsay åker motorcykel genom Urubambadalen i Peru för att utforska traditionell mat tillagad på hög höjd. Han fördjupar sig i lokal kultur, fiskar i sjöar på hög höjd och provar lokala delikatesser såsom stekta larver, sällsynt färgad potatis och marsvin, innan han sätter sina nyfunna färdigheter på prov tillsammans med den legendariska lokala kocken Virgilio Martinez.

Gordon Ramsay: På ny mark – Nya Zeeland 
17 augusti kl. 20.00
Gordon Ramsay reser till de avlägsna delarna i södra Nya Zeeland för att lära sig mer om hemligheterna i det traditionella maoriska-köket. Från lokalbefolkningen lär han sig att fånga ål med sina bara händer och fridyker efter jakten på Paua skaldjur innan han sätter sina nya färdigheter på prov tillsammans med den lovande kocken Monique Fiso.

Gordon Ramsay: På ny mark– Marocko
24 augusti kl. 20.00
Gordon Ramsay reser till Marocko där han påbörjar sitt äventyr vid Atlasbergen för att lära sig mer om Berbernas forntida matlagning. I detta avsnitt får Ramsay testa på att mjölka en kamel och fira ner sig nerför ett vattenfall för att träffa svampjägare. Han får uppleva livet hos berberna innan han sätter sina nya färdigheter på prov och lagar en måltid med kocken Najat Kaanache för att fira det berbiska nyåret.

Gordon Ramsay: På ny mark – Hawaii
31 augusti kl. 20.00
Gordon Ramsay reser till Maui, Hawaii, för att utforska de exotiska ingredienserna i det hawaiianska köket. I ösregn reser han längs den förrädiska motorvägen Hana. Från lokalbefolkningen lär han sig att jaga hjort med en båge och att skörda hawaiisk taro. Dessutom provar han på harpunfiske med den legendariska fridykaren Kimi Werner. Gordon testar sina kunskaper och lagar en måltid tillsammans med en av Hawaiis bästa kockar, Sheldon Simeon.

Gordon Ramsay: På ny mark – Laos 
7 september kl. 20.00
Gordon Ramsay reser till Laos, där han paddlar kajak nerför floden Mekong på jakt efter kulinarisk inspiration. Här får han ny kunskap från lokalbefolkningen. Han vandrar genom tät djungel för att prova ägg från den aggressiva vävmyran och dyker i sötvatten efter sniglar och gigantiska vatteninsekter. Med sina nyligen förvärvade färdigheter lagar han en bankett till munkar i det lokala templet.

Gordon Ramsay: På ny mark – Alaska
14 september kl. 20.00
Gordon Ramsay reser till sydöstra Alaska för att lära sig överlevnadstrick och utforska traditionell mat. På sitt äventyr lär han sig hur man tillagar säl tillsamans med en äldre man från ursprungsfolket Tlingit. Dessutom får vi se när han klättrar uppför en slät klippa under en snöstorm och när han går på jakt efter ripor. Gordon summerar sina nyfunna kunskaper med att laga en måltid tillsammans med den legendariska lokala kocken, Lionel Uddipa.

RELATERAD LÄSNING