Hem NyheterNyhet WB Gösser är tillbaka

Gösser är tillbaka

av Livets Goda

Senast Gösser syntes på den svenska marknaden var 2013, denna gång gör varumärket comeback med en öl på burk som släpps den 1 mars på Systembolaget. Gösser är ett av Österrikes största ölmärken med anor från 1860 och bryggs i staden Leoben. 

”Det känns verkligen spännande att återlansera Gösser på den svenska marknaden. Gösser är ett varumärke som andas tradition, samtidigt som vi fokuserarpå innovation och hållbarhet. Sverige är ett inspirerande land med medvetna konsumenter som ligger i framkant inom dessa områden, därför känns det passande att släppa vår produkt här” säger Viktor Gillhofer, Wholesale Director, Brau Union.

Gösser är idag det mest populära och bästsäljande ölet i Österrike. Gösser har ett stort fokus på hållbarhet och är sedan 2016 ett av få storskaliga bryggerier med en hållbar ölproduktion.

Förutom spillvärme från närliggande företag, samt från företagets egen produktionsprocess och solenergi, används energi som genereras från restmaterial från bryggeriet. Gösser-bryggeriet har fått flera utmärkelser för sin hållbara produktion. Bland annat Energy Globe Austria, EU:s hållbara energipris liksom EU Citizens Choice Award och IEA SHC Solar Award.

Gösser hämtar mycket av sin inspiration från naturen, vilket återspeglas i de naturliga ingredienserna. Gösser använder enbart lokala naturprodukter i sin ölproduktion, där dom brygger med vatten från sitt eget källskyddsområde, humle från Leutschach i södra Steiermark och kornmalt från Östra Österrike.

Gösser lanseras på Systembolagets samtliga 448 butiker och finns tillgänglig i hela Sverige från och med 1 mars.

INFORMATION
Råvaror: Kornmalt och humle
Ursprung: Österrike
Artikelnummer: 1320-15
Pris: 12.90 SEK
Alkoholhalt: 5,2%
Volym: 330 ml

RELATERAD LÄSNING