Hem NyheterNyhet WB Göteborgsfamiljen sänker ölpriset – inför Ölprisstödet

Göteborgsfamiljen sänker ölpriset – inför Ölprisstödet

av Livets Goda

Inflationen skenar på nytt, vilket gräver djupare hål i göteborgarnas plånböcker. Med anledning av detta sänker nu Göteborgsfamiljen ölpriserna med 10 procent på samtliga 20 restauranger under mars och april för att motverka inflationen och ge tillbaka lite till göteborgarna. 

Inflationstakten tickar upp igen, el och hyror har blivit dyrare, många göteborgare har det skralt i plånboken. Göteborgsfamiljen har därför beslutat sig för att sänka ölpriserna med tio procent på samtliga restauranger, däribland Skanshof, Taverna Averna, Levantine och Moreno Pizza.

– Vi inför Ölprisstödet för att ge tillbaka lite till göteborgarna. Kan vi dessutom påverka andra företag att följa vårt exempel har vi i alla fall gjort något för att motverka inflationen. Vi som är stora aktörer i branschen har ett extra stort ansvar, och vi vill göra vad vi kan för att få stopp på prishöjningsspiralen, säger Tobias Hamberg, styrelseledamot Göteborgsfamiljen

När Ölprisstödet börjar gälla innebär det till exempel att en stor starköl på Morena Pizza vid Stigbergstorget sänks från 39 kronor till 35 kronor.

De nya priserna träder i kraft den 1 mars.

RELATERAD LÄSNING