Gotlands Bryggeri fortsätter investera i ön

Livets Goda 27 Sep, 2018
Whisky och Bourbon Under Almedalsveckan lanserades initiativet Allt för ön. Ett projekt är genomfört, men ett flertal står på tur. Nu fortsätter Gotlands Bryggeri att satsa, genom att utöka sina samarbeten i syfte att göra Gotland till en ännu starkare mat- och dryckesregion.Gotlands Bryggeri startade i år initiativet Allt för ön. Första projektet innebar att man under Almedalsveckan lät bryggeriet på S:t Hansgatan i Visby agera skyltfönster för öns småskaliga mat- och dryckesproducenter. Allt för ön är dock långt ifrån en engångssatsning. Nästa del i initiativet genomförs redan under öl- och whisky-mässan Stockholm Beer & Whisky där Gotlands Bryggeri bjuder in andra gotländska bryggeriverksamheter, till att tillsammans med bryggeriet synas i en gemensam monter. För Mikael Mossvall, VD på Gotlands Bryggeri, är det en självklarhet att bjuda in andra lokala dryckesproducenter till montern.

– När vi började satsa på initiativet Allt för ön slog tanken oss att vi kunde dela upp vår monter på Stockholm Beer & Whisky för att ge fler bryggerier, destillerier & kafferosterier på ön luft under vingarna. Vi är ett av Sveriges ledande hantverksbryggerier, och då tycker jag att vi har som skyldighet att lyfta fram den mångfald av smaker som Gotland erbjuder, säger Mikael Mossvall, VD på Gotlands Bryggeri.

En ytterligare satsning sprungen ur initiativet är att Gotlands Bryggeri står som värd för ett besök från Årets Kock-föreningen. Den 7–8 oktober låter man några av Sveriges främsta kockar besöka livsmedelsproducenter på ön, med förhoppningen att möjliggöra fler gotländska råvaror på den svenska restaurangscenen. Givetvis står också ett besök hos Gotlands Bryggeri på S:t Hansgatan på schemat.

Mikael Mossvall

– Genom att stå som värd för Årets Kock vill vi ge småskaliga producenter på ön möjligheten att ta sig in i förstklassiga krogar runt om i Sverige. Gotland myllrar av kvalitativa råvaror och gediget hantverk, och genom det här samarbetet hoppas vi att fler får upp ögonen för detta, fortsätter Mikael Mossvall, VD på Gotlands Bryggeri.

Ett annat projekt inom ramen för initiativet, som genomförs lagom till skördesäsongen, är att Gotlands Bryggeri planerar att samskapa ett öl tillsammans med lokalbefolkningen. Genom samarbete med Halfvede Musteri och gotlänningar vill man skapa öl av äpplen från gotländska trädgårdar. Ölet kommer heta Wisby Farmhouse Ale och tider för när äppelinsamlingen arrangeras utanför S:t Hansgatan 47 är 13–14 oktober mellan kl.12-16 och den 15-17 oktober mellan kl.15-18.

– Wisby Farmhouse Ale kommer bli en fantastisk produkt och ett bevis för hur vi förhoppningsvis kan skapa något unikt tillsammans med våra riktiga ambassadörer - gotlänningarna. Det här är ett projekt som jag håller väldigt varmt om hjärtat, och jag ser fram emot att träffa alla den 13–17 oktober, säger Mikael Mossvall på Gotlands Bryggeri.


Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019

Pol Rogers 2012 Blanc de Blancs imponerar stort

Vin Initialt, precis efter skörden så haglade lovorden tätt om 2012.…
14 Feb, 2019

Maten vi slänger mest – produkt för produkt

Mat och Restaurang Willys ska halvera sitt matsvinn till år 2025. En viktig…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet