Hem NyheterNyhet WB Gotlands Bryggeri lanserar Peachy Bulldag

Gotlands Bryggeri lanserar Peachy Bulldag

av Livets Goda

Hur får man till en persikosmakande ale utan att använda några tillsatser av frukt? Det var en utmaning som bryggarlaget på Gotlands bryggeri tyckte var för spännande för att inte anta. Efter många testbrygder är nu resultatet äntligen här. Peachy Bulldog är en ofiltrerad, persikodoftande pale ale som fått sina exotiska smaktoner från en kombination av cryo-koncentrerad humle, karamelldoftande malt och en jäststam som i sig själv producerar en generös fruktdoft.

”Med Peachy har vi lyckats med konststycket att få till persikosmaken utan att använda någon persika överhuvudtaget. Här står sötma och humlefruktighet i främsta rummet, både malten och cryohumlen bidrar till att ta bort de traditionellt sträva karaktärerna och vi har landat i en renare smakprofil. Aromen är fruktig med toner av citrus och stenfrukt och smaken är av lätt maltkaraktär med perfekt balans av sötma och beska. Vi ser med spänning fram emot att höra vad våra konsumenter tycker” säger Jocke Eneqvist, Bryggmästare & Produktutvecklare på Gotlands bryggeri.

Den gedigna fruktigheten gör att Peachy Bulldog lämpar sig utmärkt till både saltare kött- och fiskrätter – gärna grillat eller street food – samt även som svalkande apertif till lättare tilltugg före maten.

I kölvattnet av pandemin stängde bryggeriet på St:Hansgatan 47 i Visby ner för externa besökare förra året. Nu, lagom till sommarsäsongen, har man återigen öppnat upp sina dörrar. I de vackra lokalerna erbjuds besökare att ta del av hela Gotlands bryggeris sortiment samt se hantverket bakom ölen.

Peachy Bulldog går att beställa via Systembolaget från och med 1:e juli.
Priset är 19,90 kr/burk
Beställningsnr: 31901

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING