Hem Mat & Restaurang Gotländsk gin & daiquiri-inspirerad sommardrink på rabarber, passionsfrukt

Gotländsk gin & daiquiri-inspirerad sommardrink på rabarber, passionsfrukt

av Livets Goda

Gotländsk gin & daiquiri-inspirerad sommardrink: Visst vet vi, en daiquiri har rom som bas, men till vår säsongsinspirerade drink där vi använder svensk rabarber som backas upp av passionsfrukt och lime så maxas fräschören med gin, inte minst när vi nu har den nya superba batchen av Dry Gin från Gotlands Ginfabrik att tillgå. Som extra twist på toppen dekoreras drinken med en rabarberrem.

Gotländsk gin

Gotländsk gin & daiquiri-inspirerad sommardrink

Drinkbas
Gotlands Ginfabrik Dry Gin
Nr 38063, 500 ml, 42,1%, 359 kr, 93 p
En ny batch har landat av denna eminenta gin, den tredje i ordningen, och den fortsätter i samma fin anda som de tidigare med örtmaritima vindar i doften med inte minst timjan i spetsen och där tallbarrsliknande instick skvallrar om att rosmarin även spelar en viktig roll. Röd citrus i aromatiskt tilltalande stil kikar fram och inte minst har vi ett klart inslag av enbären så att det inte råder någon tvekan om spritsorten. Smakprofilen är viskös med initial rondör och där örtiga anslag, röd citrus som blodapelsin och mandarin samt tydliga enbär skänker en tät och samtidigt elegant svarvad gin som avslutar stramt torrt med svag zestighet och superba digestif-egenskaper.

Så mixar du en rabarberdaiquiri

Vi har utgått från en egenhändigt kokad rabarbersaft i mer koncentrerad form, adderat en passionsfrukt och mixat detta med gin, en skvätt lime samt krossad is. Rabarberremmar* kan enkelt fixas i förväg.

5 cl Dry Gin från Gotlands Ginfabrik
10 cl rabarbersaft, egen eller färdigköpt
1/2 passionsfrukt
2 cl limesaft
4 isbitar

Börja med att krossa isbitarna. Det gör du enklast i en handduk eller påse. Mixa sedan ingredienserna med stavmixer till en slät massa och häll upp i ett passande glas. Toppa med limeskiva, rabarberrem. Vi har även en citronmelisskvist som garnering.

*Rabarberremmar är naturens eget godis och är busenkla att fixa till. Skala först rabarbern, jämna ut den så att du får en slät yta och hyvla sedan remmar med osthyvel. Vänd remmarna i strösocker och lägg på bakplåtspapper. Baka i varmluftsugn på 100 C och ta ut när du ser de börjar stelna till. Låt svalna och vänd sedan återigen i strösocker.

Till ginen på Systembolaget HÄR >>

RELATERAD LÄSNING