Hem Mat & Restaurang Gott nytt matår – här är 2017 års restaurangtrender

Gott nytt matår – här är 2017 års restaurangtrender

av Livets Goda

”Bookatable är Europas största onlinesajt för restaurangbokningar och har några av Sveriges mest kända restauranger knutna till sig. Här berättar krögaren Roy Bråthen på Art, vad restaurangbesökare kan se fram emot under det kommande matåret. Roy Bråthen har ägt restauranger i över femton år och var med och startade STHLM Tapas. I höstas öppnade han en av Sveriges hemligaste krogar, speakeasy-restaurangen ART. Maskerade bakom ett konstgalleri på Döbelnsgatan i Stockholm serverar han smårätter med smaker från världens alla hörn. Vilka trender har du sett under restaurangåret 2016? – Den trend som jag upplever har varit stor under 2016 och som jag personligen brinner för är ”sharing is caring”” där man serverar smårätter. Jag älskar just det där naturliga och det hjärtliga sociala spelet som sker vid matbordet. Vilka trender kommer vi att se under 2017 när det gäller både restaurangkoncept och mat? – Jag tror att vi kommer att se ett uppsving av fiskköket då konsumenten i dagsläget är så medveten om logistiken runt hur köttet hanteras runt om i världen. Jag tror också på det koreanska köket och att kunna tillaga sin egen mat vid sitt eget bord, till exempel med en grill i mitten av bordet på ett fondue-liknande sätt. Vad upplever du att besökarna efterfrågar? Vad är viktigt för dem? – Att gästen känner att man köper en prisvärd produkt som innehåller god service, kvalité och upplevelse. Det blir allt vanligare att besökarna efterfrågar en helhetsupplevelse där inte bara god mat är i fokus. Vad kommer din inspiration ifrån? – Min inspiration kommer ifrån New York,USA. Mina favoritrestauranger är andra speak easy-restauranger, särskilt Beauty and Essex och La Esquina. Hur kommer restaurangsverige att stå sig internationellt under nästa år? – För varje år som går tycker jag Sverige bara växer och växer, då vi har en hög nivå på våra kockar. Och köket är ju hjärtat i restaurangen vill jag påstå. Restaurang Art

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING