Gourmetkött direkt till dörren

Livets Goda 14 Feb, 2011
Mat och Restaurang Att få tillgång det allra bästa köttet har varit svårt för dem som inte har nära till någon av landets saluhallar. För krogarna däremot har gourmetkött bara varit ett samtal bort. Nu tar dock en av de äldsta och bästa köttgrossiterna steget över till matälskande konsumenter och lanserar en webbshop för dem som är ute efter riktigt bra råvaror.
Familjeföretaget Johan i Hallen har verkat som slaktare i Göteborg sedan 1916 då de öppnade butik i Saluhallen. Idag har de Sveriges bredaste sortiment av kött och fågel och levererar till restauranger från Umeå till Gotland inom ett dygn. – Det fina är att vi aldrig marknadsfört oss utan de köksmästare som arbetat med våra produkter har helt enkelt spridit budskapet och tagit med sig oss som leverantör när de rört på sig, säger Martin Eriksson som är företagets försäljningschef. För några månader sedan smög Johan i Hallen igång en webbshop för att testa efterfrågan på riktigt bra kött hos konsumenterna. – Det började med att många av de kockar som arbetade med våra produkter ville köpa dem hem, fortsätter Martin. Sen var det såklart många av våra egna släkt och vänner som ville ha samma sak. Så vi spann vidare på deras efterfrågan och tänkte att vi skulle lägga ut ett litet sortiment på nätet som de kunde få hemkört. Idag, några månader senare har antalet produkter på webben växt från 40 till 200. – Först lade vi bara ut de exklusiva produkterna som vår färska gödklav och sådant som inte gick att hitta i butik. De franska, färska fåglarna som kapun, bressekyckling och blodduva. Men sedan började folk efterfråga vanliga grejer som fläskkotletter och bra köttfärs från de utvalda gårdar som vi jobbar med, berättar Martin. För att utveckla tjänsten på nätet genomför Johan i Hallen den här veckan en stor kundundersökning där Mikael som ansvarar för webshopen ringer upp samtliga som beställt varor interaktivt. Allt för att få deras synpunkter och önskemål. – Vi försöker att vara väldigt personliga och flexibla, tillägger Martin och syftar på de fria leveranserna. För att få Johan i Hallens gourmetkött direkt till dörren idag, måste du bo inom göteborgsområdet. Detta får du helt utan extra kostnad. Martin hoppas också att företaget väldigt snart ska kunna erbjuda alla Stockholmare samma service. – I dagsläget får du hämta din kasse med godsaker i Slakthusområdet strax söder om Stockholm under torsdagen men vi jobbar aktivt på det, säger han. För dig som vill beställa kött av restaurangkvalitet, är det bara att gå in på webshop.johanihallen.se och fylla i din beställning innan midnatt på tisdagen. Bor du sedan i Göteborgsområdet väljer du om du vill ha din leverans under dag- eller kvällstid torsdagen efter. Stockholmarna kan hämta sina varor mellan 06.00 och 17.00 på torsdagen. – Vi går alltid att nå om det är något, tillägger Martin. Vi finns alltid tillgängliga på en mobiltelefon om det skulle inträffa något. Desamma gäller om du behöver hjälp med dina varor. Dels finns det tips på webben men Mikael som jobbar med webshopen har arbetat som kock i över 30 år och svarar alltid via telefon eller mail om du vill interagera med honom. På topplistan över populäraste produkten i webshopen, toppar oxkind vilket enligt försäljningschefen har en naturlig förklaring. – De som efterfrågar vårt kött är ofta väldigt intresserade av mat och oxkind är en sådan produkt som är av extremt hög kvalitet men som du inte kan få tag i ute i handeln. Tvåa kommer hängmörad entrecôte från skotska Donald Russel tätt följt av T-benstekar. – Det som säljs sämst är falukorven, säger Martin och skrattar. Trots att den är av riktigt, riktigt hög kvalitet. Martin tillägger också att Johan i Hallen försöker följa säsongerna och att de under hela vinterhalvåret kunnat erbjuda färskt svenskt vilt. Inom kort kommer fina vårprimörer såsom lamm till påsken och vårkyckling att erbjudas. – Sedan hoppas jag kunderna upptäcker vår fantastiska gödkalv, avslutar Martin. Det är en otroligt fin produkt. För mer information se webshop.johanihallen.se

Gaja Barbaresco 2016 har landat

Vin Älskar man Nebbiolo kan detta vara ett av årets viktigaste…
19 Sep, 2019

Thomas Sjögren testar Scanpan TechnIQ

Mat och Restaurang Höstens stekheta nyhet från Scanpan heter TechnIQ! Det är en…
17 Sep, 2019

Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet