Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang GourmetTrampet – firande av Nationaldagen i frisk lantluft med lokalproducerad mat & dryck!

GourmetTrampet – firande av Nationaldagen i frisk lantluft med lokalproducerad mat & dryck!

av Livets Goda

En dag med frisk luft, sköna naturupplevelser och god mat och dryck. Fyra smakställen på den sydskånska landsbygden har gått samman om en heldagsupplevelse. I tider då de traditionella sätten att fira Nationaldagen på ställs in skapar de ett kreativt alternativ.

”- Det är en form av matrunda, fast istället för mitt inne i stan eller i skogen så föreslår vi en cykeltur mellan smakställena. En resa som vi tänker oss börjar med att man tar sin cykel med tåget till Svedala.” säger Pernilla Lindeberg på Smakupplevelser i Skåne, koordinator för evenemanget.

Första cykelturen går från Svedala station till Anita på Börringekloster.
”- En bra startsträcka som gör en sugen på en god lyxig förmiddagsfika” säger Anita på Börringekloster. Fördelen med att GourmetTrampet börjar hos Anita på Börringekloster är deras möjlighet att ta emot många besökare samtidigt, allt med genomtänkt fokus på allas säkerhet.

Från Börringekloster cyklar man vidare söderut mot Hällåkra vingård genom vackra Grönalund.
”- Vi hoppas så klart på att vädret tillåter att vi kan bjuda våra gäster på den underbara upplevelsen med god mat i picknickformat ute i vingården” säger Joanna Daly på Mötesplats Hällåkra.

Efter besöket på Hällåkra vingård styr man mot Jordberga gods och Hönsinge Hantwerksbryggeri.
”- Hos oss på Hönsinge Hantwerksbryggeri kommer vi bjuda på både några gamla goda kända öl och lite nya och spännande smaker” avslöjar Magnus Servin Elmgren på Hönsinge Hantwerksbryggeri AB.

På vägen mot sista matstället passerar man både Tullstorpsstenen och Tingbacken innan man landar hos gårdshotellet Sydkustens at Pillehill.
”- Det blir lite uppförsbacke upp till oss, men vi lovar skön belöning för mödan med såväl härlig lokalproducerad mat som en fantastisk utsikt” säger Jannike Briesenland-Lister.

Det är drygt en halvtimme mellan respektive smakställe. Deltagarna kommer förses med kartor med både föreslagen cykelväg och sevärdheter utmärkta.

GourmetTrampet är ett samarbete mellan Anita på Börringekloster, Hällåkra vingård, Hönsinge Hantwerksbryggeri och Sydkustens at Pillehill under koordinering av Smakupplevelser i Skåne. Arrangemanget genomförs lördagen den 6 juni med starttider kl 10-12 och kl 12-14 och totalt finns 70 platser under dagen. En upplevelse som är helt anpassad efter rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten kopplat till Corona/Covid-19.

www.smakvandring.se/gourmettrampet
https://www.facebook.com/gourmettrampet.se/

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING