Ur arkivet: Grace Winery – japansk terroir på framfart

Vin Premium Vid en stillsam vägkorsning i en sömnig liten stad, mitt i de japanska sydalperna, ligger Grace Winery. Det är en av de allra första familjeägda vingårdarna i Katsunuma – ursprungsplats och centrum för Japans växande vinkultur. Här har det odlats vin i 140 år och utöver några välkända Bordeauxdruvor ligger framförallt fokus på en inhemsk vitvinsdruva som går under namnet koshu. Sedan några år tillbaka har den 36-åriga Ayana Misawa – dotter till vingårdens ägare Shigekazu Misawa – tagit över rodret. Och resultatet av Ayanas talang har inte gått kritikerna obemärkt förbi. I fjor korades hennes Gris de Koshu till årets bästa vin, i kategorin ”best white single varietal in Asia” i Decanters World Wine Awards.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Mariestads limiterade samlingsserie och jubileumsbok hyllar Den Stora Smakresan

Whisky och Bourbon Mariestads lanserar nu en exklusivt framtagen samlingsserie med alla de…
20 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Niklas tipsar: En champagne som flörtar med sinnena, 2009 Alfred Gratien Cuvée Paradis

Vin Det är för mig något speciellt med Alfred Gratien. Delvis…
16 Nov, 2018

Premiär för Koge’s Choice - framröstad av tusentals svenska ölälskare

Whisky och Bourbon Den 7 december lanseras vinnarbidraget från Innis & Gunn’s öltävling…
15 Nov, 2018

Prisregn över Nils Oscar

Whisky och Bourbon Nu är det avgjort vilka som vinner priser i den…
14 Nov, 2018

10 platser kvar till choklad- och portvinsprovning med Duane Dove och Fonseca

Vin Vad passar årstiden bättre än att lära sig allt om…
12 Nov, 2018
Artikelarkivet