Ur arkivet: Grace Winery – japansk terroir på framfart

Vin Premium Vid en stillsam vägkorsning i en sömnig liten stad, mitt i de japanska sydalperna, ligger Grace Winery. Det är en av de allra första familjeägda vingårdarna i Katsunuma – ursprungsplats och centrum för Japans växande vinkultur. Här har det odlats vin i 140 år och utöver några välkända Bordeauxdruvor ligger framförallt fokus på en inhemsk vitvinsdruva som går under namnet koshu. Sedan några år tillbaka har den 36-åriga Ayana Misawa – dotter till vingårdens ägare Shigekazu Misawa – tagit över rodret. Och resultatet av Ayanas talang har inte gått kritikerna obemärkt förbi. I fjor korades hennes Gris de Koshu till årets bästa vin, i kategorin ”best white single varietal in Asia” i Decanters World Wine Awards.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Ny Single Malt från Aberlour lanseras i Sverige

Whisky och Bourbon En spännande nyhet från Aberlour landar i mars i Sverige…
17 Jan, 2019
Artikelarkivet