Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Granarolo lanserar klassiker och innovativa nyheter

Granarolo lanserar klassiker och innovativa nyheter

av Livets Goda

Italienska Granarolo utökar osthyllan med flera italienska nyheter! Bland annat klassiska färskosten Granarolo
Stracchino och kittosten Granarolo Taleggio. Och två efterlängtade innovationer: High Protein Mozzarella och
High Protein Ricotta, lika goda men med mer protein, mindre fett och laktosfria.

Granarolo är den största italienska mejerigruppen, företaget ägs av 700 italienska mjölkbönder och är det självklara valet för många italienare. – Vi sätter stort värde i att förvalta de klassiska ostarna och det italienska arvet, men vi har också ett driv att utveckla framtidens klassiker, säger Luca Tonin, vd Granarolo Nordic.

NYHETER! Italienska klassiker
Granarolo Stracchino är en fräsch färskost med krämig konsistent. Perfekt på mackan, att dippa grönsaker i och till matlagning. Kan ätas av lakto-vegetarianer. Rek. pris: 29,95 kr/170 g.

Granarolo Taleggio är en kittost som gärna hamnar på ostbrickan här i Sverige. Jättegott, men låt den inte stanna där. Taleggio är också perfekt när något ska gratineras eller på en pizza bianca. Rek. pris: 49,95 kr/200 g.

NYHETER! Innovativa high protein
Ett helt nytt sortiment för alla ostälskare som också prioriterar protein i sin kost. De proteinrika ostarna är lika goda som originalet men med mer protein, mindre fett och de är laktosfria.

Granarolo High Protein Mozzarella är en len Mozzarella med 18 % mer protein (20 g/100 g) och 70 % mindre fett (5 g/100 g). Laktosfri och kan ätas av lakto-vegetarianer. Rek. pris: 21,95 kr/100 g.

Granarolo High Protein Ricotta är en fyllig italiensk färskost med 13 % mer protein (8,5/100 g) och 60 % mindre
fett (5 g/100 g). Laktosfri och kan ätas av lakto-vegetarianer. Tips: ersätt grädden i favoritreceptet med Ricotta,
gott och krämigt. Rek. pris: 29,95 kr/250 g.

Övriga nyheter som lanseras i mars är Granarolo Scamorza Affumicata, färdigriven Granarolo Pecorino Romano D.O.P. & de fyra delikatessostarna Granarolo Pecorino Toscano Tenero D.O.P., Granarolo Il Saggio, Granarolo Fior di Capra och Granarolo Misto Classico. 🇮🇹 All ost från Granarolo tillverkas av 100 % italiensk mjölk.

Linnéa Seidel har tagit fram recept till fyra av nyheterna, vad sägs om Piadina Stracchino, krämig zucchinirisotto med Taleggio, proteinrik Mozzarellafylld kyckling och smakrika italienska kycklingfrikadeller med Ricotta.

Italienska kycklingfrikadeller med Ricotta
Tillagning: 45 minuter
4 portioner
Tomatsås
– 125 g Granarolo High Protein Ricotta
– 1 gul lök
– 1 vitlöksklyfta
– 2 msk tomatpuré
– 800 g krossade tomater
– 1 grönsaksbuljongtärning
– 3 dl vatten
– 2 msk balsamvinäger
– salt & svartpeppar
– färsk basilika
Kycklingfrikadeller
– 800 g kycklingfärs
– 1 gul lök
– 1 vitlöksklyfta
– 2 ägg
– 2 dl panko
– 1 dl Granarolo Quattrocento, riven
– 125 g Granarolo High Protein Ricotta
– saft från 1/2 citron
– 1 dl finhackad basilika
– salt & svartpeppar
– 1 dl Granarolo Quattrocento, riven
– färsk basilika
– fyra portioner pasta

Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i en ugnsfast gryta. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, vatten och buljong. Låt koka upp och sjud medan du gör kycklingfrikadellerna. Kycklingfrikadeller: skala och finhacka lök och vitlök. Blanda lök, ägg, panko, riven Granarolo Quattrocento, Granarolo High Protein Ricotta, citron och basilika. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt kycklingfärsen och blanda väl. Blöt händerna med kallt vatten och forma färsen till runda
bollar. Tips: blöt händerna med jämna mellanrum så fastnar inte färsen lika lätt. Smaka av tomatsåsen med balsamvinäger, finhackad basilika, salt och svartpeppar. Lägg ner kycklingfrikadellerna i tomatsåsen, klicka ut Granarolo High Protein Ricotta mellan frikadellerna och toppa med Granarolo Quattrocento. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skjut in grytan i ugnen cirka 20 minuter eller tills kycklingfrikadellerna är klara (tid beror på hur stora du gör frikadellerna). Toppa med färsk basilika och servera med pasta. Receptet är framtaget av Linnéa Seidel för Granarolo 2024.

Mozzarellafylld kyckling

Tillagning: 30 minuter
4 portioner
– 4 kycklingfiléer
– 3 msk balsamvinäger
– 2 msk olivolja
– ½ citron, saften
– 2 vitlöksklyftor
– salt
– 1 Granarolo High Protein Mozzarella, á 100 g
– 100 g Pesto alla genovese
– 250 g babyplommontomater eller liknande
– valfri pasta
– färsk basilika

Sätt ugnen på 175°C. Blanda balsamvinäger, olja, citron, pressad vitlök och salt i en ugnsfast form. Lägg i kycklingfiléerna och vänd runt i marinaden ett par gånger. Lyft upp kycklingen och stek på hög värme i olja till fin färg på båda sidor.
Lägg tillbaks kycklingen i ugnsformen med marinaden. Bred ett lager pesto över varje kycklingfilé och toppa med skivad Granarolo High Protein Mozzarella. Dela tomaterna och fördela i formen. Laga klart kycklingen i ugnen cirka 15 minuter, kycklingen ska ha en innertemperatur på 70°C. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Fördela pastan på fyra tallrikar, lägg på kyckling och ugnsbakade tomater. Avsluta med att skeda över den goda skyn som bildats i botten av formen och toppa  med massor av finhackad basilika.

 

Piadina med Stracchino
Tillagning: 30 minuter
6 Piadina
Piadina
– 5 dl vetemjöl
– 2 dl vatten
– 2 tsk bakpulver
– 1 tsk salt
– ¾ dl olivolja
Servering
– 1 Granarolo Stracchino, á 170 g
– ruccola
– 3 tomater
– 10 skivor prosciutto
– salt

Börja med att baka din piadina. Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en deg. Antingen i maskin 5 minuter eller för hand i 10 minuter. Forma till en avlång rulle och låt vila under plastfolie i 20 minuter.
Dela degen i 6 jämnstora bitar, låt dem ligga under plastfolie tills du kavlar och steker dem. Kavla ut varje bit till en jämn cirkel på lätt mjölat bord, stek sedan på båda sidorna i lite olja på hög värme tills det fått fin färg och är helt genomgräddat. Låt det färdiga brödet vila under en kökshandduk medan du steker klart resterande bröd.

Bred ett generöst lager Granarolo Stracchino på ena halvan av brödet. Skiva tomater och lägg på tillsammans med ruccola och prosciutto. Salta efter smak. Vik över den andra halvan av brödet och servera direkt.

RELATERAD LÄSNING