Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Grand Hôtel ingår samarbete med Beredskapslyftet för att öka personalförsörjningen till omsorgen

Grand Hôtel ingår samarbete med Beredskapslyftet för att öka personalförsörjningen till omsorgen

av Christoffer Enquist

Hotell- och restaurangbranschen har drabbats hårt av den rådande coronakrisen. Därför har Grand Hôtel valt att ingå ett samarbete med Beredskapslyftet, med syfte att skapa en ny intensivutbildning som tillvaratar kompetens som finns inom hotell- och restaurangbranschen för att avlasta den pressade omsorgen inom Stockholms stad.

Grand Hotel

Utbildningen startar den 7 april och pågår under tre dagar. De som erbjuds att gå pilotutbildningen är 25 tidigare anställda inom hotell- och restaurangbranschen från Grand Hôtel och Courtyard by Marriott Hotel. I nästa omgång kommer också medarbetare från McDonald’s att erbjudas platser. De som gått utbildningen kommer sedan erbjudas arbete inom bland annat Stockholms stads omsorgsverksamhet. Efter pilotomgången är det meningen att antalet snabbt ska öka till hundratals medarbetare från hotell- och restaurangbranschen.

– Vi står alla lika inför den kris vi befinner oss i och för oss känns det viktigt att bidra med nytta för såväl samhället i stort som vår bransch. Till följd av det rådande läget har vi nu möjlighet att iordningställa ett av våra stora konferensrum till en utbildningsplats. Vi kommer varva en digital utbildningsplattform med praktiska moment. Jag är övertygad om att våra kompetenta medarbetare kommer kunna göra en insats för stockholmarna under den här svåra tiden för vården, säger Pia Djupmark, vd på Grand Hôtel Stockholm.

Läs mer om initiativet här
Läs mer om Beredskapslyftet här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING