Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Grand Italian – en ny destination för Italienska matupplevelser i Malmö

Grand Italian – en ny destination för Italienska matupplevelser i Malmö

av Livets Goda

Idag öppnar Clarion Hotel® Malmö Live den nya restaurangsatsningen Grand Italian i ny eklektisk design på 25e våningen. 85 meter över havet möts man numera av en stimmig Italiensk piazza med inspiration från New York och London.

Restaurangen erbjuder från och med idag nya upplevelser i form av en modern tolkning av den livliga italienska restaurangkulturen som finns bland annat i London och New York. På menyn framgår det att köket tar inspiration från hela Italien, både av klassiska och samtida influenser och bjuder på en italiensk middagsupplevelse i ny tappning. De självklara inslagen är antipasti, primi, secondi och dolci, och nygräddade pizzor från en ståtlig pizzaugn. För den som vill uppleva något utöver det vanliga ska man beställa en ‘tagliatelle alla routa’, en pasta som tillreds i ett stort parmesanhjul vid bordet.

För större sällskap finns den unika möjligheten att boka ‘Counter dining’ där en köksnära upplevelse står i fokus. Sittandes vid bardisken runt det öppna köket kan man interagera med kockarna som förbereder en överraskande avsmakningsmeny.

– Både den italienska matscenen och matkulturen är otroligt inspirerande och det är fantastiskt att vi har det här hos oss. Under rekryteringen har vi lyckats hitta guldkornen bland Malmös kockar som tillsammans kommer att sätta Grand Italian på kartan. Jag är riktigt stolt över mitt team, säger Jonas Rabah, köksmästare på Grand Italian.

Vinlistan är fylld med italienska viner från såväl de stora husen som mindre producenter. På listan finns även en unik vertikalsamling från ett av de mer kända italienska vinhusen. I baren serveras italienska klassiker såsom Negroni och Bellini, blandat med restaurangens egna signaturcocktails och lokala tolkningar som avnjuts med utsikt över Köpenhamn och Malmö.

Inredningen är hantverksproducerad och designad med inspiration från ett fiktivt möte mellan Miuccia Prada och italiensk design, som märks tydligt i mönster- och materialvalen. OkiDoki är arkitektfirman bakom konceptet och har skapat Grand Italian till Clarion Hotel® Malmö Live.

– Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering. Här välkomnas man till en stimmig och vibrerande miljö. Vi ville erbjuda något helt nytt och unikt för Malmöbon och hotellgästen, vilket vi har lyckats med genom en hög kvalité på allt från inredning till maten. Jag ser fram emot att bjuda på en resa till Italien 30 sekunder upp, säger Jens Lyckman, VD på Clarion Hotel Malmö Live.

Restaurangen slår upp portarna idag, den 22 april, och kommer ha öppet 7 dagar i veckan.

RELATERAD LÄSNING