Hem NyheterNyhet WB Grandpa och Mackmyra gör whisky tillsammans

Grandpa och Mackmyra gör whisky tillsammans

av Livets Goda

Mode och livsstilskonceptet, Grandpa lanserar whiskyn Eken i samarbete med Mackmyra. Whiskyn är en single malt som har lagrats på amerikanska ekfat i 13 år. Receptet är framtaget av Grandpas personal med vägledning av Mackmyras whiskyexperter. Grandpa har döpt sin whisky till Eken, en homage till deras hemstad Stockholm och ett namn som tydliggör dryckens lagring på just ekfat. På etiketten ser vi Grandpas maskot “Little Farfar” som nöjd och belåten, vandrar genom stan med sitt första fat av de åtråvärda dropparna. Whiskyn finns till försäljning på Systembolaget fr.o.m den 9:e december i en begränsad upplaga om 784 flaskor.

– Mackmyra har gjort många samarbeten genom åren och allra bäst brukar det bli när olikheter möts och varumärken korsbefruktas på ett kreativt och nytt sätt. Jag har följt Grandpas resa under lång tid och är mycket imponerad av allt ifrån den välkomnande butiksmiljön till sortimentets fingertoppskänsla. Att tillsammans med dem få vara med och bidra till ett oväntat produkttillskott och lansera en Grandpa x Mackmyra-whisky är både hedrande och spännande, Johan Larsson VD Mackmyra.

-Alla våra samarbeten bygger på samstämmighet i bolagens grundläggande värderingar. Med Mackmyra delar vi tydligt tankar kring kvalitet, svenskt hantverk, långsiktighet och inte minst personliga möten människor emellan. Som varumärken är vi dock ganska olika och med det här samarbetet tror jag att båda företagen kommer nå ut till många nya människor på ett kul och annorlunda sätt. Vi har döpt whiskyn till Eken, ett logiskt namn med tanke på ekfaten som whiskyn lagras på men mest som en hyllning till vår kära hemstad Stockholm. Både vi och Mackmyra har tagit ut svängarna ganska rejält och nu ser vi fram emot att få dela en whisky med våra kunder, Jonas Pelz Head of Creative på Grandpa

Eken lanseras i en begränsad upplaga om 784 flaskor i Systembolagets beställningssortiment den 9 december 2021.

EKEN Single Malt Whisky
Limiterad till 784 flaskor
Säljstart: 2021-12-09
Artikelnr: 54775-02
Alkoholhalt: 49,0 %
Pris: 749,00 SEK

RELATERAD LÄSNING