Granskott och humle i premiumglöggsatsning från Oppigårds

av Livets Goda

I över 20 år har Oppigårds Bryggeri arbetat med att lyfta svensk ölkultur. På senare år har det även tillverkats snaps och kaffekask på bryggeriet i södra Dalarna. Nu breddar Oppigårds sin portfölj genom att lansera en glögg, som kort och gott döpts till just Oppigårds Glögg.

– På Oppigårds älskar vi julen. Sedan över 20 år tillbaka har vi storfavoriten och idag Sveriges bäst säljande julale, Winter Ale. Numer har vi även en alkoholfri version av samma öl och en julsnaps. Men vi kände att vi saknade något i vår produktportfölj. Glögg, säger Anders Wikén, vd på Oppigårds Bryggeri

Tidigt i somras kom de första tankarna på en glögg. Ingela Olsson, till vardags bryggeritekniker och labbansvarig på Oppigårds Bryggeri, har under hösten laborerat med olika kryddor och smaksättningar innan man till sist landade i en glögg på 15 volymprocent.

Basen i glöggen är ekologisk sprit på vete, som sedan blandats med kryddtinkturer som stått på tank och extraherats på aromer och smaker. Grundreceptet är Ingelas eget, på en glögg hon tillverkar hemma i Fagersta lagom till jul varje år.

– På Oppigårds har vi samma grundtanke i sprittillverkningen som när vi brygger öl, nämligen att vi bara gör sådant vi själva gärna dricker. Glögg ska smaka jul. Kanel, kryddnejlika, ingefära – de klassiska glöggkryddorna. I den här glöggen har vi även gått i med granskott och svenskodlad humle, vi är trots allt ett ölbryggeri, säger Ingela Olsson, bryggeritekniker och receptmakerskan bakom Oppigårds nya glöggsatsning.

Oppigårds Glögg är hantverksmässigt tillverkad med stor omsorg och kryddad med fingertoppskänsla. Gjord av hundra procent naturliga och noggrant utvalda råvaror. Servera den varm för en klassisk glöggupplevelse, kall över en isbit eller som drinkingrediens.