Hem Mat & Restaurang Gratinerad cheddarost i liten gryta med räkor, chili och whisky från High Coast

Gratinerad cheddarost i liten gryta med räkor, chili och whisky från High Coast

av Livets Goda

En härlig rätt att värma sig med när vintern och mörkret nu anländer på allvar. Superenkel att tillaga och går dessutom  snabb att göra. Räkorna går utmärkt att byta ut mot vit fisk eller varför inte till en bit lax? I glaset har vi svenska High Coast och deras Solera 02.

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

High Coast Distillery Solera 02

ART.NR. 41004, 500 ML, 56%, 895 KR, 93 P
En elegant, skarp och rakryggad whisky med vinösa inslag (precis som i batch 01) och här finns en hel del mogna toner
från solera-hanteringen – tänk aprikos och en viss fudge från faten men också siluetter av grön stenfrukt. Solera 02 biter tag riktigt fint med sina 56% men den gör det med finess, värme och kärlek

TILL MATEN
Den lätt rökta cheddarosten passar perfekt till whiskyn mogna fruktiga toner och den lätt havssmaken från räkorna älskar den pigga hettan i alkoholen. Tillsammans utgör de en värmande och väldigt god eftersmak som sitter kvar länge i kroppen.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING