Gratis nedladdningsbar bilaga: Vinho Verde - en region, inte en stil

Livets Goda 27 Jun, 2018
Vin Alvarinho, arinto, avezzo, azal, loureiro och trajadura. Alvarelhão, amaral, borraçal, espadeiro, padeiro, pedral, Rabo de Anho och vinhão. Handen på hjärtat, hur många av ovan nämnda gröna respektive blå druvsorter är du bekant med? Säkerligen alvarinho som de senaste åren fått allt mer välförtjänt uppmärksamhet, men resten då? Kanske arinto, kanske loureiro.

Tidningen laddar ni ner gratis här >>

Sannolikheten för att det stannar där är överhängande och det är ok, det är därför som Livets Goda nu tillsammans med CVRVV, kommissionen som reglerar Vinho Verde, gör en djupdykning i Portugals största vinproducerande region som med sina nio subzoner erbjuder svårslagen variation. 

Det säger sig självt mer eller mindre, att närmre 19,000 druvodlare som delar på drygt 20,000 hektar vingårdar innebär en imponerande bredd. Dessutom stannar det inte vid tidigare nämnda druvor utan kommissionen har identifierat 47 druvor i Vinho Verde, 68 om man går på den mer generella områdesbenämningen Minho. 

Livets Goda har följt utvecklingen i Vinho Verde under många års tid, besökt, provat och för varje återseende så stöter vi på nya producenter, nya viner och även udda druvor som vi aldrig tidigare kommit i kontakt med. Och vid varje tillfälle sitter vi där förundrat och kan inte förstå varför fler inte vill ta del av denna skatt, denna världskända men ändå oupptäckta region som har en sådan mångfald att man närmast kippar efter andan.

Bilagan du nu läser har som ambition att visa upp Vinho Verde från mer än ett perspektiv, att visa alla stilar får plats, inspirera till nya upptäckter och kanske rentutav locka dig till att besöka Portugals största vinregion som är rikt på historia, kultur och fantastiska vyer!

Glad läsning!

 Länk till bilagan finner du HÄR.
 
Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

 

 


Dags för vårens mat- och dryckesevent

Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och…
21 Feb, 2019

Nobelvinet Cigalus Rouge i ny inbjudande årgång

Vin För andra gången på blott fem år föll valet på…
20 Feb, 2019

En barbera som din bolognese kommer älska

Vin Tiden då det där med kooperativ i vinbranschen hade en…
20 Feb, 2019

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet