Gratis nedladdningsbar bilaga: Vinho Verde - en region, inte en stil

Livets Goda 27 Jun, 2018
Vin Alvarinho, arinto, avezzo, azal, loureiro och trajadura. Alvarelhão, amaral, borraçal, espadeiro, padeiro, pedral, Rabo de Anho och vinhão. Handen på hjärtat, hur många av ovan nämnda gröna respektive blå druvsorter är du bekant med? Säkerligen alvarinho som de senaste åren fått allt mer välförtjänt uppmärksamhet, men resten då? Kanske arinto, kanske loureiro.

Tidningen laddar ni ner gratis här >>

Sannolikheten för att det stannar där är överhängande och det är ok, det är därför som Livets Goda nu tillsammans med CVRVV, kommissionen som reglerar Vinho Verde, gör en djupdykning i Portugals största vinproducerande region som med sina nio subzoner erbjuder svårslagen variation. 

Det säger sig självt mer eller mindre, att närmre 19,000 druvodlare som delar på drygt 20,000 hektar vingårdar innebär en imponerande bredd. Dessutom stannar det inte vid tidigare nämnda druvor utan kommissionen har identifierat 47 druvor i Vinho Verde, 68 om man går på den mer generella områdesbenämningen Minho. 

Livets Goda har följt utvecklingen i Vinho Verde under många års tid, besökt, provat och för varje återseende så stöter vi på nya producenter, nya viner och även udda druvor som vi aldrig tidigare kommit i kontakt med. Och vid varje tillfälle sitter vi där förundrat och kan inte förstå varför fler inte vill ta del av denna skatt, denna världskända men ändå oupptäckta region som har en sådan mångfald att man närmast kippar efter andan.

Bilagan du nu läser har som ambition att visa upp Vinho Verde från mer än ett perspektiv, att visa alla stilar får plats, inspirera till nya upptäckter och kanske rentutav locka dig till att besöka Portugals största vinregion som är rikt på historia, kultur och fantastiska vyer!

Glad läsning!

 Länk till bilagan finner du HÄR.
 
Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

 

 


Mariestads limiterade samlingsserie och jubileumsbok hyllar Den Stora Smakresan

Whisky och Bourbon Mariestads lanserar nu en exklusivt framtagen samlingsserie med alla de…
20 Nov, 2018

Niklas tipsar: En champagne som flörtar med sinnena, 2009 Alfred Gratien Cuvée Paradis

Vin Det är för mig något speciellt med Alfred Gratien. Delvis…
16 Nov, 2018

Premiär för Koge’s Choice - framröstad av tusentals svenska ölälskare

Whisky och Bourbon Den 7 december lanseras vinnarbidraget från Innis & Gunn’s öltävling…
15 Nov, 2018

Prisregn över Nils Oscar

Whisky och Bourbon Nu är det avgjort vilka som vinner priser i den…
14 Nov, 2018
Artikelarkivet