Hem Vinvärlden Gratis nedladdningsbar bilaga: Vinho Verde – en region, inte en stil

Gratis nedladdningsbar bilaga: Vinho Verde – en region, inte en stil

av Livets Goda

Tidningen laddar ni ner gratis här >>

Sannolikheten för att det stannar där är överhängande och det är ok, det är därför som Livets Goda nu tillsammans med CVRVV, kommissionen som reglerar Vinho Verde, gör en djupdykning i Portugals största vinproducerande region som med sina nio subzoner erbjuder svårslagen variation. 

Det säger sig självt mer eller mindre, att närmre 19,000 druvodlare som delar på drygt 20,000 hektar vingårdar innebär en imponerande bredd. Dessutom stannar det inte vid tidigare nämnda druvor utan kommissionen har identifierat 47 druvor i Vinho Verde, 68 om man går på den mer generella områdesbenämningen Minho. 

Livets Goda har följt utvecklingen i Vinho Verde under många års tid, besökt, provat och för varje återseende så stöter vi på nya producenter, nya viner och även udda druvor som vi aldrig tidigare kommit i kontakt med. Och vid varje tillfälle sitter vi där förundrat och kan inte förstå varför fler inte vill ta del av denna skatt, denna världskända men ändå oupptäckta region som har en sådan mångfald att man närmast kippar efter andan.

Bilagan du nu läser har som ambition att visa upp Vinho Verde från mer än ett perspektiv, att visa alla stilar får plats, inspirera till nya upptäckter och kanske rentutav locka dig till att besöka Portugals största vinregion som är rikt på historia, kultur och fantastiska vyer!

Glad läsning!

 Länk till bilagan finner du HÄR.
 
Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

 

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING