“Man kan säga att hela det franska klassificeringssystemet för viner med appellationer bygger på uppfattningen att växtplatsen/terroiren är den viktigaste faktorn i att bestämma ett vins karaktär och kvalitet. På samma vis är det naturens egna unika dofter och smaker som ligger gömda i jordlagren, som ger Terroir dess karaktär och smak. Terroir Olivolja, extra virgin Detta är en ekologisk och ofiltrerad olja som produceras i Kolimbari på Västra Kreta, ett område känt för sin högkvalitativa olivolja. Oljan är fetsilkig med mjuka, gräsiga inslag med stor rondör. Under den lugna ytan döljer sig ett rivigare temperament och eftersmaken förstärks av ett gräskryddigt inslag. Terroir Havssalt En ren naturprodukt som samlas in av lokala fiskare längs den västra kusten och dess mindre öar. Om man sluter ögonen och smakar på saltet så är det nästan som att du befinner dig vid Kretas kustlinje, med de salta havsvindarna piskandes mot kroppen. Utmärkt till grillade medelhavsfiskar. Pris/set: 279:- inkl. moms (frakt tillkommer.) Vill du göra en beställning på dessa produkter så kontaktar man O.Wines på info@owines.se O.Wines fullständiga sortiment och viner finner ni på deras hemsida här>>> Om Terroir: Den här serien produkter är framtagen av Alexandra Manousakis och för henne har det varit viktigt att ta vara på Kretas mångsidighet. Inte bara genom att använda det naturen skapat men även för att lyfta fram och främja den lokala näringen. Både flaskan och kruset är handgjorda av en lokal keramiker. Alexandra är mycket engagerad i det hon gör och genom Terroir har hon även valt att bidra med en viss procent av försäljningen till organisationen ELEPAP för barn med särskilda behov, något som ligger henne varmt om hjärtat och har en alldeles särskild betydelse.”
1,1K