Hem Mat & Restaurang Griffins’ Steakhouse Extraordinaire utökar med Chef’s Table och avsmakningsmeny

Griffins’ Steakhouse Extraordinaire utökar med Chef’s Table och avsmakningsmeny

av Livets Goda

I höst är det tre år sedan Griffins’ Steakhouse Extraordinaire slog upp portarna i Waterfront Building. För att fira tre framgångsrika år utvecklar Griffins’ under hösten 2013 sitt koncept och erbjuder en avsmakningsmeny vid ett helt nytt Chef’s Table. Att sitta vid Chef’s Table är ett unikt tillfälle för gästerna att komma bakom kulisserna i köket och se kockarnas arbete. Bordet tar emot ett sällskap på fyra personer per kväll som alla äter en 10-rätters avsmakningsmeny. Rätterna på menyn varierar från kväll till kväll och blir en överraskning för gästerna. Det genomgående temat för menyn är kött där gästerna får prova exklusiva och extra fina köttdetaljer som exempelvis lammbog från Välnäs gård bakad i 16 timmar, svenskt vilt som rådjur och hjort, 40-dagars Dry age-kött, exklusiv Wagyu och entrecôte. Kvällen avslutas med en extraordinär Deal closer-dessert som serveras mitt på bordet till hela sällskapet. Bakom menyn står Griffins’ egen krögare Christian Hellberg och köksmästare Jens Bergstrand. – Det är viktigt för oss att få göra upplevelsen kring avsmakningsmenyn på vårt sätt och bibehålla Griffins’ avslappnade och härliga stämning oavsett om gästen äter en eller tio rätter hos oss. Den här menyn är för alla tjejer och killar som gillar genuint god mat tillagat på ett kul och intressant sätt, säger Christian Hellberg, krögare på Griffins’ Steakhouse Extraordinaire. Till menyn erbjuds gästerna två olika dryckesupplevelser där gästerna kan vänta sig väl matchade viner med rätterna samt oväntade kombinationer där även annan dryck som öl kan dyka upp. I anslutning till bordet finns även en cocktailknapp för gästerna att trycka på för att tillkalla en barmästare att ta emot drinkbeställningar. Avsmakningsmenyn och dryckespaketen är exklusiva för Chef’s Table och kommer inte att serveras någon annanstans i restaurangen. Pris för avsmakningsmenyn är 945 kr per person och dryckespaketen kostar 595 kr respektive 1495 kr. Bild 1: Chef´s Table Bild 2: Jens Bergstrand & Christian Hellberg

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING