Hem Whisky & Bourbon Grilla din whiskypinne!

Grilla din whiskypinne!

av Livets Goda

Marinera dina grillpinnar i tolvårig Glenfiddich, och trä sedan på det du tänkt äta innan du börjar grilla. I receptet nedan framhävs de karaktäristiska smakerna i whiskyn, genom päron och honung. Recept Grillspett i trä 5 cl Glenfiddich 12 Year Old 5 cl kinesisk soja 2 msk honung 1 vitlöksklyfta 2 kycklingbröstfiléer 2 päron 1 rödlök Hjärtsallad Grönmögelost Valnötter Så gör du: Gör marinaden genom att blanda Glenfiddich 12 Year Old med soja, honung och pressad vitlök. Skär kycklingen i bitar och låt köttet marineras ett par timmar. Låt grillspetten marineras i Glenfiddich 12 Year Old i minst 30 minuter. Varva kyckling och päronbitar på whiskypinnarna och grilla på medelvärme ett par minuter på varje sida. Dela hjärtsalladen på mitten och lägg på grillen. Servera med skivad rödlök och smulad grönmögelost. Avsluta med att ringla över lite honung och toppa med valnötter.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING