Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Livets Goda 4 Jul, 2019
Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019 att dela med sig av varsitt enkelt favoritrecept, samt ett riktigt smart kocktips. Den här veckan är det Christian Siberg från Swedish Taste Stockholm som delar med sig av ett enkelt och supergott kycklingrecept - hoisingrillad kycklinglårfilé med en fräsch sallad och smakrik mayo - samt tipsar om att inte glömma skalet när du lagar mat med citrusfrukter.

HOISINGRILLAD KYCKLINGLÅRFILÉ
Med sallad på vattenmelon, koriander & fetaost samt en majonnäs på rökt paprika & lime
Christian Siberg, finalist Årets Kock 2019
4 personer

 

Ingredienser kyckling:

  • 4 stora kycklinglårfiléer
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk rostad sesamolja
  • 2 msk kikkoman soja
  • salt
  • peppar

Ingredienser sallad:

  • 1 dl vattenmelon, i kuber
  • 4 msk fetaost, smulad
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 6 kvistar koriander
  • 2 lime
  • 2 tsk socker
  • rapsolja
  • salt

 Grillad hjärtsallad

  • 2 hjärtsallad

Ingredienser rökt paprika- och chilimajonnäs:

  • ½ röd chili, urkärnad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk spiskummin
  • 3 lime
  • 3 knippen färsk koriander
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 2 dl rapsolja
  • salt

 

Gör såhär:
Börja med majonnäsen: riv skalet på limen och pressa ur limejuicen, lägg alla ingredienser utom oljan i en mixer och mixa till slät konsistens. Mata sedan ner oljan i en tunn stråle till en majonnäs. Smaka av med salt. 

Kyckling: Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera kycklingen. Grilla på skinnsidan till ett krispigt lätt sotigt skinn, det tar cirka 8 minuter att grilla färdigt.

Hjärtsallad: Tvätta salladen och kvarta längs roten så att den håller ihop, häll sedan på rapsolja, salta och avsluta med att grilla den på hög värme.

Sallad: Skär löken i små båtar lägg i en bunke, häll över salt, socker, limeskal och saft så att löken blir ”snabbsyltad”. Dela och kärna ur tomaten och skär på samma sätt som löken. Blanda alla ingredienser.

Servera: Lägg kycklinglårfilé på en tallrik, därefter en bit hjärtsallad på kycklingen och toppa med sallad. Ringa över chilimajonnäs. 


Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet