Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Grilla kycklinggrillkorv i sommar

Grilla kycklinggrillkorv i sommar

av Livets Goda

Årets korvnyhet för grillen är Lönneberga Kycklinggrillkorv med Orangeriets färska Chili & Vitlök. Konsument prioriterar smak följt av svensk råvara och hög kötthalt vid köp av korv* – Lönneberga Kycklinggrillkorv levererar på alla punkter. Testa den gärna i Fiesta Mexicana, ett recept av Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021.

Lönneberga fortsätter satsningen på svenska kycklingprodukter för alla tillfällen. Först ut i år är en ny smak av förra årets succé Lönneberga kycklinggrillkorv; Orangeriets färska Chili & Vitlök.

­ Många blir förvånade när de testar vår kycklinggrillkorv, man förväntar sig inte så mycket smak. Inte så konstigt när kycklingkorv tidigare varit ganska neutral och lite uttryckslös, men det är historia nu. För oss är kycklinggrillkorv precis lika smakrik, saftig och med samma härliga ”knäck” som en traditionell korv – fast vår är gjord av kyckling, säger Hanna Flybring, Brand marketing manager Lönneberga.

Lönneberga Kycklinggrillkorv
Lönnebergas kycklinggrillkorv är smaksatt med rikligt av färska kryddor och örter. Kötthalt 82%, vilket är mer än andra fågelkorvar som finns på marknaden.

Alltid 100% svensk kyckling från Atrias egna gårdar i Blekinge. Tillverkas i den egna fabriken i Sköllersta. Självklart märkta med den ”gula pippin” från Svensk Fågel. Förpackningen är klimatsmart och gjord av förnyelsebar plast.

Nyhet lanseras v11 – Lönneberga Kycklinggrillkorv med Orangeriets färska Chili & Vitlök
5 korvar/270 g. Kötthalt 82%. Cirkapris: 35,90 kr.

Övriga smaker i sortimentet är Lönneberga Kycklinggrillkorv med Örtagårdens friska Persilja & Ramslök och Lönneberga Kycklinggrillkorv med Mejeriets lagrade Ost & Rapsfrön. Den sistnämnda tilldelades guldstämpel för yppersta kvalitet i Chark SM-22.

Fiesta Mexicana – sommarens maffigaste korv i bröd

Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021, fick fria händer och har skapat en riktigt smakrik korv i bröd. En fröjd för både gom och öga. Den har en maffig topping med mexikanska toner som matchar Lönneberga Kycklinggrillkorv med Orangeriets färska Chili & Vitlök perfekt.

4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter
– 2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv Orangeriets Färska Chili & Vitlök (á 270 g)
– 10 korvbröd, gärna stora så du får plats med all topping på korven

Picklad jalapeño
– 6 jalapeños
– 2 dl äppelcidervinäger
– 1 dl vatten
– 3 dl socker

Guacamole
– 2 mogna avokado
– ½ lime
– 1 vitlöksklyfta
– salt & svartpeppar

Majssallad
– 1 burk majs, 285 g
– 1 salladslök
– 1 kruka koriander
– ½ färsk röd chili
– 1 förpackning fetaost
– 1 lime
– Rapsolja

Såhär gör du

Picklad jalapeño: skiva jalapeñon tunt och lägg i en liten glasburk med lock. Koka upp övriga ingredienser i en kastrull och låt koka på låg värme i 5 minuter tills det reducerat något. Häll vätskan över jalapeñon och låt svalna.

Guacamole: dela och gröp ur avokadon. Mosa med en gaffel och blanda med riven vitlök, limejuice, salt och svartpeppar.

Majssallad: häll av vätskan från majsen och stek i rapsolja tills den fått färg. Skär salladslöken i tunna skivor, hacka koriandern grovt och finhacka chilin. Blanda ned i den rostade majsen. Smula över fetaost och smaka upp med limejuice, salt och svartpeppar.

Bröd: grilla korvbrödet med insidan nedåt för en frasig yta, går också att steka i lite smör.

Kycklinggrillkorv: grilla korven så den får fin färg, gärna på indirekt värme så den inte spricker. Servering: placera korven i korvbrödet, toppa med majssallad, guacamole och picklad jalapeño.

Tips: Förbered gärna den picklade jalapeñon dagen innan och förvara i kylen. Den håller i några veckor.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING