Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang GROHE släpper kokbok tillsammans med stjärnkocken Paul Svensson

GROHE släpper kokbok tillsammans med stjärnkocken Paul Svensson

av Livets Goda

Nu meddelar sanitetsföretaget GROHE att de släpper kokboken Sauce Atlas med fokus på hållbar matlagning. Med hjälp av den kända klimatkocken Paul Svensson har GROHE tagit fram 50 omtolkningar av världens godaste såsklassiker där alla har en gemensam ingrediens: vatten.

Förutom att vara den mest värdefulla resursen på jorden är vatten i många fall en oumbärlig ingrediens i vårt kök. Som ett ledande globalt varumärke för kompletta badrumslösningar och köksinredning, betonar GROHE återigen deras övergripande hållbarhetsarbete genom att lansera Sauce Atlas. En kokbok skapad av klimatkocken Paul Svensson med 50 omtolkningar av världens godaste såsklassiker, som alla har en gemensam ingrediens: vatten. I sina recept ersätter stjärnkocken mindre hälsosamma ingredienser med näringsrika men välsmakande alternativ. Allt för att stödja hållbar matlagningsglädje och en ansvarsfull användning av vatten.

Genom att använda några nya ingredienser och ändrade proportioner blir de älskade såsklassikerna som listas i GROHEs Sauce Atlas hälsosammare, samtidigt som man använder mindre av jordens resurser. I kombination med GROHEs innovativa lösningar, som GROHE Red som erbjuder filtrerat vatten uppvärmt till 100°C med en enkel knapptryckning direkt från köksblandaren, kan konsumenterna nu enkelt ge ett direkt bidrag till en hållbar värld samtidigt som de förbereder sina favoriträtter.

Årets kokbok 2021
I november i år meddelandes det även att Sauce Atlas vunnit utmärkelsen Årets kokbok. Boken Sauce Atlas av Paul Svensson och Mai-Lis Hellénius representerar nu Sverige i den internationella tävlingen om Världens bästa kokbok alla kategorier. Världsfinalen i Gourmand Awards går av stapeln i juni 2022.

Läs mer om Sauce Atlas här: https://www.grohe-x.com/en/get-inspired/grohestories/sauce-atlas

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING