- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Grön restaurangsuccé för tredje året i rad – Fira Saint Patrick’s Day med det bästa från det irländska skafferiet

“För fyra år sedan lanserade Irland ett unikt initiativ till att bli världsledande inom hållbar mat- och dryckesproduktion, med ett ambitiöst nationellt hållbarhetsprogram. För att uppmärksamma råvarorna från den gröna ön kommer tre av Sveriges främsta restauranger – restaurang AG, trefaldigt utsedd till Årets Köttkrog, restaurang Hillenberg, som på kort tid blivit en favorit hos stockholmarna samt restaurang Meet, köttälskarnas paradis i Göteborg – att anordna en temakväll i irländsk anda lagom till högtiden Saint Patrick’s Day. Kvällen till ära har restaurangerna en meny med flera irländska delikatesser: gräsuppfött nöt och lamm, lax, ostron av högsta kvalitet samt whiskey från Tullamore Dew och Jameson. – Det ska bli otroligt kul att fira Saint Patrick’s Day här på Hillenberg igen. Efter att ha besökt Irland ett flertal gånger kan jag konstatera att irländarna verkligen har råvaror av högsta kvalitet samtidigt som de driver ett gediget hållbarhetsarbete, vilket är fantastiskt att kunna visa upp, säger Karl Ljung, kock och ägare av Hillenberg. – Det gröna landskapet på Irland är perfekt för gräsuppfött kött. Djuren betar utomhus hela året och får röra mycket på sig, vilket ger ett kött med mycket struktur och härlig smak. Den höga kvaliteten på råvarorna från Irland rimmar med vad vi på restaurang AG står för och vi är stolta över att anordna detta firande för tredje året i rad, säger Johan Jureskog, kock och ägare av restaurang AG. – Vi är stolta över att ännu en gång få visa svenska matentusiaster vilka fantastiska råvaror Irland har att erbjuda, och det är extra roligt att få samarbeta med dessa tre fantastiska restauranger i år igen, säger Linda Madigan, Nordic Market Manager på Bord Bia – Irish Food Board. Läs mer om Irlands hållbarhetsarbete här: www.origingreen.ie/se Irländsk temakväll på AG, Hillenberg och Meet Datum: 16 mars På menyn: Gräsuppfött irländskt kött, lamm, lax, ostron och whiskey Var Restaurang Hillenberg, Stockholm. Boka bord på tfn 08-519 421 53 Restaurang AG, Stockholm. Boka bord på tfn: 08-410 681 00 Restaurang Meet, Göteborg. Boka bord på tfn: 031-180 550″