1

Grundaren av Harrys släpper bok om konsten att äga sitt liv

Magnus Helgesson grundade och drev Harrys restauranger i tio år. Under den tiden gick verksamheten från 0 kronor i omsättning till 700 miljoner. Under 2013 lämnade han krögarbranschen och sedan dess har han ägnat sig åt att föreläsa och skriva böcker. Nu är han aktuell med boken Äg ditt liv.

— Jag började skriva den här boken för sju år sedan. Tanken bakom den är att hjälpa så många jag kan att äga det finaste man kan äga i livet: nämligen själva livet. Tidigt fick jag en rad verktyg som har gjort att jag både är framgångsrik och äger mitt liv. Nu tycker jag att det är min skyldighet att dela de här erfarenheterna med andra, säger Magnus Helgesson.

1993 startade Magnus Helgesson, tillsammans med Ulf Haggren och Leif Olsson, den första restaurangen i det som skulle bli en av Sveriges största restaurangkedjor – Harrys. Första Harrys öppnade i Falkenberg som en hyllning till den lokala köpmannen Harry Nilsson. Målet var då att driva en krog som kändes lika varm, personlig och folklig som Harry Nilssons dåvarande livsmedelsbutik. Deras franchise finns idag på ett 30-tal orter och sysselsätter omkring 1000 personer i Sverige.

Magnus själv är idag är en av Sveriges mest efterfrågade coacher och föreläsare, och författare till flera bästsäljande böcker som 0 till 700 miljoner och Framgång lämnar spår.

— De flesta av oss har mer att ge, vi har drömmar och mål vi ännu inte uppnått, och det är aldrig för sent att satsa på dem, fortsätter Magnus.

Magnus har själv gjort en omvälvande resa och vet vad han pratar om. Genom att följa 6-stegsprocessen som man hittar i boken kan man coacha sig själv till framgång. Det handlar inte om att kämpa hårdare utan om att göra det smartare. I Äg ditt liv delar Magnus med sig av inspirerande erfarenheter och de verktyg som man behöver för att påbörja resan.