Hem Mat & Restaurang Grundarna av Fabrique tar över Oaxen på Djurgården

Grundarna av Fabrique tar över Oaxen på Djurgården

av Livets Goda

Efter 28 år i skärgården och på Djurgården serverade Magnus Ek och Agneta Green sina sista gäster på Oaxen Krog & Slip den 22 december. Nu står det klart att det blir grundarna av Fabrique Stenugnsbageri, Lotta och David Zetterström, som ska förvalta och utveckla en av Stockholms finaste mat- och dryckesdestinationer.

Det nya namnet blir Fabrique Oaxen och alla som besökt Magnus och Agnetas matdestination vid Djurgårdsvarvet kommer även fortsättningsvis att känna igen sig. Oaxen Slip blir kvar som restaurang och kompletteras med en vinbar, en butik med bageri samt ett året runt-kafé. Hotellverksamheten utvecklas med målet att Oaxens klassiska ”hotellbåt” ska erbjuda övernattningar även vintertid. Öppningen av nya Fabrique Oaxen planeras till efter påsk 2023.

– Vi har som gäster på Oaxen genom åren förälskat oss i platsen och att vi nu fått förtroendet att förvalta och utveckla Magnus och Agnetas livsverk är en dröm för oss. Med Slipen som utgångspunkt ska vi skapa ett helhetskoncept inom mat, bröd och dryck med generösa öppettider året runt, berättar Lotta och David Zetterström, grundare och ägare av Fabrique.

Oaxens egna odlingar längre ut på Djurgården blir även de kvar och fortsätter att vara en viktig del av de säsongsbetonade rätter och bakverk som serveras.

– Det känns både tryggt och spännande att lämna över Oaxen till Lotta och David. De har som vi ett genuint intresse av lokala råvaror och själva hantverket bakom matupplevelsen. Som krögare är det självklart även roligt att de väljer att driva
Slipen vidare, säger Agneta Green.

Fabrique Oaxens nya året runt-kafé hämtar inspiration från de två befintliga sommarkaféerna på Gotland: Leva och Rute Stenugnsbageri. Mer information om innehållet och matkonceptet på Djurgården presenteras i samband med öppningen efter påsk.

Med förvärvet av Oaxen väljer nu Lotta och David Zetterström att bredda Fabriques verksamhet till att inkludera även restaurang, bar och hotell. Utöver Fabrique Oaxen är David och Lotta medgrundare till The Italian Cousins och den italienska restaurangen Santo som öppnar inom kort vid Slussen.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING