Gruvmiddag avslutar Katrinelunds lyckade Gastro Natur

Livets Goda 13 Aug, 2019
Mat och Restaurang Efter fyra utsålda Gastro Natur är det nu dags för Katrinelund att bjuda in till den tredje och sista omgången - middag i en gruva. Med kocken Roger Hjälm i spetsen har det lagats och serverats lokalt förankrad mat på olika spännande platser i naturen.

— De två första omgångarna var fantastiska, men att laga mat i en gruva är verkligen något helt nytt. Alla sittningarna har varit med en 12-rätters meny, med mat lagad av fantastiska råvaror. Förutom min passion för matlagning, älskar jag naturen och det är i naturen som alla våra fantastiska råvaror finns. När satsningen är slut kommer Gastro Natur utan tvekan ha varit årets restaurangupplevelse, säger Roger Hjälm.

Kockarna Roger Hjälm och Robert Lindhagen från Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog tar restaurangupplevelsen till naturen och tillfredsställer på så sätt alla sinnen. Roger medverkade förra året som kock i Sommar med Ernst på TV4. Evenemanget görs för andra året i rad och hittills har det varit en stor framgång. De första två omgångarna var fullsatta och även middagen i gruvan är fullbokad.

Under årets upplaga har gästerna fått uppleva glamping - middag runt lägerelden och lyxig hotellnatt mitt i naturen, middag på Hjälmaren och nu sker alltså sista tillfället inne i en gruva. Antalet gäster som har kunnat få njuta av den naturnära maten och upplevelsen är få -  men deras upplevelse har varit desto större.

DATUM: 

29:e juni tema Glamping
Efter en middag runt lägerelden väntar en natt i ett hotellrum - mitt i naturen. 

3:e augusti tema Lake
Kan man gå på vatten? Nej, kanske inte - men man kan äta på vatten.  

29:e augusti tema Mining
I den mörkaste av skogar finner man den mest sagolika platsen. 


​Finalist till Årets syftesdrivna ledare

Övrigt Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre finalister till…
16 Aug, 2019

Accademia Di Luca kan bli "Årets matinspiratörer"

Mat och Restaurang Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas matakademi, har…
16 Aug, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
16 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

MUJI öppnar flaggskeppsbutik på Åhléns City idag den 16 augusti

Övrigt Fredagen den 16 augusti öppnar japanska detaljhandelskedjan MUJI sin första…
16 Aug, 2019

Fratelli Cigliuti är tillbaka med två storslagna viner från årgång 2015 i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget

Vin Idag klockan 10:00 lanserar Enjoy Wine & Spirits en efterlängtad…
16 Aug, 2019

Landsbygdsministern besökte Kiviks Musteri i skördetid

Whisky och Bourbon Mitt i skördetid besökte landsbygdsminister Jennie Nilsson Kiviks Musteri som…
15 Aug, 2019

Ekologisk och efterlängtad – Melleruds Moderna Ale nu även på flaska hos Systembolaget

Whisky och Bourbon Nu lanseras Melleruds Moderna Ale på flaska, som snabbt blivit…
15 Aug, 2019

Big Little Wines

Vin Monterey på den amerikanske västkusten spelar huvudrollen i HBOs populära…
15 Aug, 2019

Nyhet - CAO Nicaragua

Whisky och Bourbon Som namnet antyder är detta cigarrer med klassisk nicaraguansk karaktär.…
15 Aug, 2019

Nytt för i år är att Midnattsloppet delar ut en Alkoholfri Falcon vid målgången

Övrigt Nytt för i år är att Falcon Alkoholfri delar ut…
14 Aug, 2019

BBQ Ranch - ny burgare i fyra tappningar

Vin Nya kampanjburgaren BBQ Ranch inleder hösten men förlänger också sommarens…
14 Aug, 2019

Bryggmästarens i nytt partnerskap med Scandinavian Invitation

Whisky och Bourbon Norden största golftävling, Scandinavian Invitation, får nu Bryggmästarens som officiell…
14 Aug, 2019

Två webblanseringar från Domaine Arlaud den 5:e september i begränsad upplaga om totalt 60 flaskor

Vin Den 5:e september så webblanseras två viner från Domaine Arlaud…
14 Aug, 2019

81% mindre CO2-utsläpp när Santa Maria skrotar konservburken

Mat och Restaurang Santa Maria kokosmjölk byter förpackning. Den gamla konservburken ersätts av…
14 Aug, 2019

Sålde slut på minuter: förlanseringen av Västkust Nätchips blev succé på Hemmakväll

Övrigt Förlanseringen 1/8 på Hemmakväll sticker ut som en av de…
14 Aug, 2019

Mat för hela veckan på mindre än 2 timmar i köket

Mat och Restaurang Inom matlagning handlar ”Batch cooking” och “Prepping” om att förbereda…
14 Aug, 2019

Forever Supergreens - Grönt på väg

Övrigt Vissa dagar kan det vara svårt att hinna få i…
13 Aug, 2019

En djupdykning i öl

Whisky och Bourbon Öltrenden i Sverige är både stor och stark. Men vad…
13 Aug, 2019

Årets Smak 2019 – Brassicaceae: traditionell hetta i ny tappning

Mat och Restaurang Arla avslutar Årets Smak 2019 med den sista delen inom…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet