Hem Whisky & Bourbon GT-mode is on. Livets Goda tipsar om de bästa ginsorterna!

GT-mode is on. Livets Goda tipsar om de bästa ginsorterna!

av Livets Goda

Hernö Gin (artikel 86927, 500 ml, 328 kr)
Härnösands stolthet gör dig inte besviken och sällar sig definitivt till de bättre i prissegmentet. Här får du snyggt ren sprit med fin citrus och nyanserad enbärskaraktär. GT:n blir grym men Hernö är även riktigt fin on the rocks.

Hendrick’s Gin (artikel 81679, 700 ml, 449 kr)
En klassiker som med sin blommiga touch och gurkarom bjuder på stor drinkvariation. Eller på egen hand såklart. Fast nu pratar vi GT och Hendrick’s är då given med skivad gurka i glaset. Festligt, urgott!

Langley’s Old Tom Gin (artikel 339, 700 ml, 259 kr)
Old Tom var länge britternas absoluta favorit och den lite sötare stilen appellerade till massan. Idag är stilen inte lika vanlig längre men tacksamt nog har flera kvalitetsproducenter tagit till sig Old Tom och gör den i en mer modern stil. Denna har den klassiska diskreta sötman och passar dig som vill ha din GT med fin krydda och viss rondör. Extra plus för styrkan.

AB Stockholms Bränneri Pink Gin (artikel 70583, 500 ml, 310 kr)
Pink Gin trendar och när man får den så här läckert blommig, nästan parfymerad och med vegetala toner så blir det inte alls dumt i en GT, särskilt om du väljer en tonic med rosépeppar, förslagsvis Schweppes. Dekorera även med några rosa pepparkorn. Somrigt!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING