Hem Mat & Restaurang Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

av Livets Goda

Restaurang Frederikshøj i Aarhus Foto: VisitAarhus

Ny på stjärnhimlen är Restaurant Alouette i Köpenhamn som fick en stjärna och Noma i Köpenhamn har också anledning att fira då de nu direkt fick två stjärnor.

–      Det har stor betydelse för turismen att hela Danmark är representerad i Guide Michelin. Michelin-kockarna inspirerar till en hög gastronomisk nivå som bidrar till att attrahera turister till både städer och landsbygd. Bornholm är ett gott exempel på att matupplevelser faktiskt kan bli en del av destinationens DNA, säger Janne Grönkjaer Henriksen, marknadsdirektör på VisitDenmark.

I Aarhus, som var värd för Michelin-utdelningen 2019, var det fyra restauranger som fick behålla varsin stjärna; Domestic, Frederikshøj, Gastronomé, och Substans

Danmark har flest Michelin-stjärnor i Norden. Sverige fick totalt 31 stjärnor fördelade på 26 restauranger. 

Restaurang Koks på Färöarna fick ytterligare en stjärna och stoltserar nu med två stjärnor (inte inräknad i Danmarks total).

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

RELATERAD LÄSNING