Hem NyheterNyhet WB Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol

av Livets Goda

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Guinness 0.0 är en Guinness full med smak, men utan alkohol och börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

Guinness 0.0 är en ny alkoholfri öl från Guinness bryggeri vid St James’s Gate i Dublin. Det tog hela fyra år att ta fram Guinness 0.0 och det var helt avgörande att behålla Guinness distinkta karaktär och smak. Guinness 0.0 bryggs precis som en vanlig Guinness med samma naturliga ingredienser; vatten, korn, humle och jäst, innan alkoholen försiktigt avlägsnas. Processen gör att alkoholen kan filtreras bort, samtidigt som ölet bibehåller smak. Bryggarna balanserar sedan noggrant smakerna för att säkerställa Guinness smakprofil och smakegenskaper.

– Guinness har alltid haft ett stort engagemang för kvalitet, och hela vårt bryggarteam är enormt stolta över den omsorg och ansträngning som har lagts ner under den fyraåriga utvecklingsprocessen för Guinness 0.0. Vi har skapat en smakupplevelse som vi verkligen tror är oöverträffad i den alkoholfria ölvärlden, och vi kan inte vänta på att människor äntligen får möjlighet att prova, säger Aisling Ryan Innovation Brewer på St James’s Gate.

Guinness 0.0 bryggs vid St. James’s Gate i Dublin, och lanseras brett i dagligvaruhandeln under januari 2022. 1 februari lanseras den på Systembolaget och kommer även att finnas tillgänglig på utvalda restauranger. Pris på Systembolaget för en 44cl burk är 21,90 kr, exklusive pant.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING