Hem NyheterVinnyhet Guld i AWC Vienna för K 2018 från Kullabergs Vingård

Guld i AWC Vienna för K 2018 från Kullabergs Vingård

av Livets Goda

Kullabergs Vingård kammade precis hem guld i AWC Vienna med vinet K 2018. Det är världens största vintävling och en av de mest prestigefyllda. Förutom guldmedaljen förärades vingården även tre silver med vinerna Immelen 2018, Lyckeri 2019 och Rosé 2019 samt Seal of Approval för vinet Askesäng 2019.

Vinmakaren K Felix G Åhrberg har tidigare studerat på Klosterneunberg i Österrike, som ligger strax utanför Wien, och är väldigt glad för utmärkelserna:

”Det här är min andra årgång i ett ungt vinland som Sverige, och att redan få guld AWC Vienna är väldigt bra. Vi har något stort på gång med vårt arbete och våra förutsättningar här på Kullabergs. Den känns också bra att meddela mina gamla skolkamrater den goda nyheten.”

K 2018 är ett vin med karaktär från botrytisdruvor. Det var en speciell odlingssäsong med torrt väder och många soltimmar där det bara kom 440 mm regn mot vanliga 700-800 mm. Dessa speciella förhållanden gjorde att ädelröta, botrytis, utvecklades, på en liten del av ett av deras fält. Det är en god typ av ädelröta där vattnet avdunstar från druvorna så socker och syror koncentreras och aromatik utvecklas.

Lansering av K 2018 till slutkonsument sker nästa vecka den 29 september på Systembolagets exklusiva sortiment. Art# 9132001

”Perfekt tajming att nu vinna den ädlaste valören i en så prestigefylld tävling” säger Victor Dahl, VD på Kullabergs Vingård

Tidigare har vingården även vunnit guld i International PIWI Wine Awards med K 2018, Immelen 2018 och Lyckeri 2018 samt silver med Rosé 2018.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING