Hem Mat & Restaurang Guld till Färna Herrgårds Emma Eijre

Guld till Färna Herrgårds Emma Eijre

av Livets Goda

”Årets möteskock är extra tuff då de tävlande kockarna endast har 45 minuter på sig att skapa en tvårätters konferenslunch. Emmas meny bestod av Lättbakad torsk, brynt äggkräm, dillsyltad gurka, grön sparris, pepparrot, trädgårdskrasse & sotad vårlök och Pärlhöna stekt på skrovet, pistagefylld rulle av låret, vit sparris, spetskål & smörad, grön buljong. – Så jäkla skönt att vinna säger Emma spontant. Den senaste veckan har varit fylld av träning och planering av menyn. Mattankar dygnet runt. Nu väntar en vecka på Cypern med familjen, en perfekt start på semestern helt enkelt. Juryns motivationen ””Ett gott handlag med en stor trygghet och självsäkerhet i sin matlagning. En tillagning till perfektion hos en känslig råvara” beskriver Emmas matlagning perfekt säger Färna Herrgårds köksmästare Inga-Lena Eriksson som fanns med som coach och hejarklack hela vägen. – Vi är oerhört stolta över vinsten säger VD Wenche Engström. Vi har ett riktigt bra köksteam här på Färna som ständigt jobbar för att ge våra gäster skall få den fantastisk matupplevelse. Tävlingen ägde rum på Münchenbryggeriet i Stockholm och arrangerades av ActionFairs. Dagens konferencier var Carl-Jan Granqvist och över 200 intresserade konferensbokare besökte tillställningen. I juryn satt Malin Söderström, Danyel Couet och Christina Möller. Övriga tävlande var: Happy Tammsvik, Bergendal, Dömle Herrgård, Högberga Gård, Sigtunahöjden, Hotel Gothia Towers, Häringe Slott, Sjöfartshuset, Skytteholm Ekerö, Utsikten Meetings, Knistad Herrgård, Såstaholm Hotell & Konferens, Vadstena Klosterhotel, Hamburger Börs, Engsholms Slott, Falkenberg Strandbad, Körunda Hotell & Konferens”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING