Hem NyheterNyhet WB Guld till Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon

Guld till Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon

av Livets Goda

Guld till Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon: På En Öl & Whiskymässa som pågick i helgen i Göteborg, arrangerades några av Nordens största öl- och whiskytävlingar. Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon tog hem guld i klassen Bourbon.

Guld

En Öl & Whiskymässas whiskytävling instiftades 2018 och har blivit hyllad av branschen. Alla som ställer ut på mässan har möjlighet att tävla med sina drycker. I mässans whiskytävling har juryn i år testat 135 olika prover, vilket är nytt rekord. All bedömning sker genom blindprovning.

– Antalet bourbon och rye växer varje år, vilket vi tycker är väldigt roligt, säger Anders Bergström som tillsammans med Klaus Bitschnau ansvarar för whiskytävlingen.

 

Guld: En Öl & Whiskymässas whiskytävling är avgjord. Guldet i klassen Bourbon gick till Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon.

I Straight Bourbon är majs det dominerande spannmålet som måste ingå till mellan 51-80 %. För att få kallas Bourbon måste whiskeyn lagras minimum två år på fat av amerikansk vit-ek som kolats med öppen eld. För Michter’s är smak viktigare än tid och det är därför inte ovanligt att de fatlagrar en längre tid, ofta ingår sprit lagrad mer än åtta år.
Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon finns i Systembolagets Fasta sortiment i drygt 70 butiker, finns den inte i din butik så beställer du den enkelt.

Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon
Nr 587 · Flaska · 700 ml · 45,7 % · Pris: 654 kr

Läs gärna Whisky & Bourbon – Michter’s Special här

Efter åratal av byggande och renovering öppnade Michter´s sitt Fort Nelson Distillery på Louisvilles Whisky Row. Destilleriet Michter´s står nu starkare än någonsin tidigare. En utgåva dedikerad Michter’s suveräna whiskey och dess historia…

RELATERAD LÄSNING