Hem Mat & Restaurang Gurk- & basilika GT med chilikryddade päronhalvor toppade med ädelost, serrano & aromatiskt chilipulver

Gurk- & basilika GT med chilikryddade päronhalvor toppade med ädelost, serrano & aromatiskt chilipulver

av Livets Goda

Gurka och GT är en klassiker men får ett uppsving i kryddigheten om du tillsätter basilikablad. Till denna grönskimrande GT bjuder vi på superläckra aptitretare i form av klyftade päron som toppats med ädelost, serrano, färskriven svartpeppar, basilika och aromatiskt chilipulver från Sydkorea.

Drinkbas

Gin

All About Gin, Sverige

art.nr. 751, 700 ml, 45%, 299 kr,
En rakt driven vodkahintad gin med klassiska inslag av bland annat enbär, citrus, kryddnejlika, viol och anis. Det ligger och drar med en behaglig viskositet i strukturens kryddiga grepp och en viss stenig undergrund visar sig i avslutet. En behaglig, god gin och ett gott hantverk, tillika en bra partner i en GT.

Så här mixar du

6 cl All About Gin
1 flaska Swedish Tonic Original (200 ml)
Gurka, skuren på längden med osthyvel
Basilikablad
Svartpepparkorn
Istärningar

Fyll GT-glasen med istärningar och häll på gin. Rör ner basilikablad, gurka som du hyvlat och svartpepparkorn. Toppa med tonic och basilikakvist.

Så här gör du päronklyftorna
2 päron, delade i klyftor
Serranoskinka som lindas
Ädelost
Svartpeppar, basilikablad
GoChuGaru, sydkoreanskt chilipulver (finns i välsorterade matbutiker)

Klyfta päronen, du får ut 5–6 klyftor per frukt. Gröp ur dem lätt och toppa med en klick ädelost och snurra en bit serrano och placera på toppen. Dekorera med ett basilikablad, riv svartpeppar över och strössla lite GoChuGaru som slutfinish.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING