Hem Mat & Restaurang Gurkrullar med pepparrot & räkor till somrig rosé

Gurkrullar med pepparrot & räkor till somrig rosé

av Livets Goda

Fräscha och snabbfixade tilltugg eller förrätter står högt i kurs under sommarmånaderna när vi inte vill fastna i köket. Våra gurkrullar är med andra ord perfekta och svängs ihop på några minuter. Att de sedan är alldeles förträffliga tillsammans med en somrig rosé från Österrike gör ju inte saken sämre.

Ingredienser

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vin

Gobelsburg Rosé, Niederösterreich, Österrike

Nr. 94019 (1500 ml), 12%, 215 kr (Nr. 94014, 750 ml, 119 kr), 85p
Druvan zweigelt har de senaste åren smugit i periferin och för varje rosésäsong har den funnit nya fans för det är onekligen en sort som tycks som gjord för att vara rosa. Ytterst pålitliga Gobelsburg bjuder här på en aromatiskt expressiv zweigelt som visar upp den fina årgången i form av hallon, röda vinbär och jordgubbar i en pigg stil där stänk av lime och diskreta trädgårdsgröna toner kompletterar. Smaken uppvisar det ungdomliga drivet med fint rödbärig frukt, kryddigt fästande karaktär och en grapefruktsliknande syra med aptitretande torrt och rent avslut. Det är en okomplicerad take på rosé, dok inte utan karaktär, och frågan är väl om det ändå inte är precis så vi vill att det rosa vinet ska vara.

Matchningen
Överanalyserande känns bara onödigt och att det här sitter som en smäck tillsammans lär inte överraska någon. Inte minst så är Gobelsburg superb till färskosten och vinet älskar vitpepparkaraktären. Det gröna lockar fram frukten och de färska räkornas sälta blir likaså en hit med vinet.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING