Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Gustav Lindström skidfantasten som ska sätta Åre på kartan

Gustav Lindström skidfantasten som ska sätta Åre på kartan

av Livets Goda

Flerfaldigt prisbelönta resortanläggningen Copperhill Mountain Lodge i Åre har headhuntat gävlesonen Gustav Lindström till ny säljchef. Med stort eget engagemang för vintersport ska han smitta fler till att upptäcka Årefjällen för möten, konferenser och inte minst avslappning och den perfekta hubben för skidåkning och spa.

– Åre och Copperhill är en fantastisk destination som vi vill få fler att upptäcka oavsett ifall det handlar om möten eller avslappning. Vi vet vilken magi det skapar när man kombinerar skidåkning med kreativa möten. När vi letade efter vår nya säljchef så sökte vi därför mycket medvetet efter någon som i varje del av sin kropp redan är Copperhill och det vi och Åre står för. Gustav är för oss en fullträff och det känns otroligt roligt att få toppa vårt grymma gäng här uppe med honom, säger hotellets tf VD och hotelldirektör Louise Mackegård Evensen.

Utöver ett stort engagemang för skidåkning har Gustav bakgrund från att bo och driva hotellverksamhet i fjällen. Bland annat som hotellchef i norska Lofoten och som äventyrsguide i Kanada och i Österrike. De senaste åren han arbetat som framgångsrik säljare inom Nordic Hotels & Resorts på Nordic Light Hotel och Hotel C Stockholm i centrala Stockholm. När tjänsten i Åre för en tid sedan blev ledig så var han inte sen att visa sitt intresse.

– Jag skulle ljuga om jag påstod att jag inte spanat eller drömt om att tjänsten skulle bli ledig. Jag brinner verkligen för hotell och kroppen pirrar extra mycket när det kan kombineras med frisk luft, snö och äventyr i fjällen. Nu ska jag tillsammans med teamet i Åre lägga i turbon för att fortsätta bygga Copperhill och Åre som den fantastiska året-runt-destination som den är, säger Copperhill Mountain Lodge nytillträdde säljchef Gustav Lindström.

Det var den amerikanska arkitekten Peter Bohlin, som även har skapat Bill Gates privata hem och butiker åt Apple som ritade hotellet som öppnades 2008. Sedan öppning har man tagit emot ett stort antal priser för sin service, design och sitt spa. Hotellet har dessutom förekommit i handlingen för ett flertal böcker och filmer.

Hotellet som tronar högst upp på Förberget i Åre är ett komplett mötes- och konferenshotell och del av Åres liftsystem som erbjuder ski in och ski out. Hotellet har också en egen populär spaanläggning som gästerna uppskattar efter en dag i backen eller i konferensrummet.

Gustav Lindström tillträdde tjänsten på Copperhill Mountain Lodge den 12 mars. Bas för sitt arbete är lika fördelad mellan Åre och Stockholm.

RELATERAD LÄSNING