Hem NyheterVinnyhet Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim 2017

Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim 2017

av Livets Goda

En högklassig riesling från den tillförlitliga Alsaceproducenten är tillbaka med en Grand Cru-nyhet. Den 3:e februari lanseras Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim 2017 på det tillfälliga sortimentet.

Grand Cru Altenberg är Bergheims och vinodlarnas stolthet och juvel i området och en av Alsace Grand cru lägen sedan 1976. Vin från Bergheim har prisats för sin höga kvalitet sedan 1200-talet. Tack vare Altenbergs varma mikroklimat och dess homogena jord bestående av kalk, märgel och sand med branta sydsluttningar ger det en balans mellan mineralitet, kraft och finess. Årgång 2017 anses dessutom vara utmärkt i Alsace tack vare den torra och varma sommaren med regn vid rätt tillfälle och kalla nätter vilket bidrog till aromatiken.

Gustave Lorentz är en familjeägd domän sedan sex generationer och äger 35 hektar vingårdar runt Bergheim, inklusive 5 hektar inom Altenbergs Grand Cru-lägen.

“Altenberg de Bergheim är hjärtat och själen i vår domän”, förklarar George Lorentz.

Gustave Lorentz Grand Cru Altenberg de Bergheim Riesling är ekologiskt odlat och skördat för hand. Vinet vinifieras i stora “foudres” med bâtonnage under 10 månader innan det buteljeras och utvecklas vidare i flaskan.

Tack vare sin popularitet och kvalitet har Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim erhållit ”Decanter Platinum” två årgångar i rad. Vinet är nu slutsålt hos Gustave Lorentz, men 1440 flaskor släpps på Systembolaget den 3 februari.

Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg 2017
Pris: 349 kr
Artikelnummer: 92775
Alkoholhalt: 13,5%
Lanseras 3 februari 2023 i det tillfälliga sortimentet.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING