Hem NyheterVinnyhet Håkan Guldkula introducerar Guldkula Brut Rèserve

Håkan Guldkula introducerar Guldkula Brut Rèserve

av Livets Goda

Håkan Guldkula är dalmasen som flyttade till USA och hamnade på Svenska Handelskammaren i New York. Han gjorde senare megakarriär på Wall Street. Men lika lätt fången som den förmögenheten varit – lika lätt förgången  visade den sig bli. Under bankkrisen 1990 förlorade han vartendaste korvöre.

Håkan GuldkulaMen unge Herr Håkan, bördig från Ludvika, är inte den som lägger sig ner och begråter en skvätt spilld mjölk. Håkan reste sig och byggde upp en helt ny förmögenhet. Han startade en rad framgångsrika bolag och gjorde många kloka investeringar. Under de ljuva åren i New York, och som globetrotter, förälskade han sig i gudarnas dryck – Champagne. Och Håkan Guldkula vore inte densamma om han inte helt sonika bestämde sig för att starta ett alldeles eget champagnemärke.
E voilà! Varumärket Guldkula Champagne var fött.

Nu har det gått sju år sedan de allra första varianterna av Guldkula Champagne dök upp på den svenska marknaden år 2015. Idag, med fem högkvalitativa varianter i sortimentet, är Guldkula Champagne Sveriges bäst säljande champagnemärke.

Och nu har Håkan tillsammans med Richard Juhlin tagit fram nyheten Brut Rèserve. Dosagen är 9 gram för att lätta upp den höga syran och druvorna är de klassiska Pinot meunier, Pinot Noir och Chardonnay.

– Jag är mycket nöjd med produkten, berättar Håkan. Det här är en fantastisk Champagne och dessutom till ett mycket rimligt pris!

Guldkula Brut Rèserve
Frankrike, Champagne, Flaska 750 ml, 12,5 %
Produktnummer: 56523, Pris: 269 :-

Läs om Guldkulas övriga champagner i artikeln här >> En kvartett champagne från Guldkula

RELATERAD LÄSNING