Hem NyheterNyhet WB Hallands Gin – nyhet i sortimentet

Hallands Gin – nyhet i sortimentet

av Livets Goda

Den uppåtgående trenden världen runt för gin fortsätter starkt. Från de stora klassiska tillverkarna i Storbritannien, USA och Australien till svenska och internationella destillerier – nu kommer det senaste svenska bidraget, Hallands Gin.

Det så populära brännvinet Hallands Fläder har därmed fått sällskap i sortimentet med en gin-lansering i Systembolagets fasta sortiment den 1 mars. En annan trend är den klimatsmarta petflaskan, som Hallands Gin tappas på. Den lätta transportvikten och pantreturen är två stora plus i kanten.

Enbärsdrycken gin har sitt ursprung inom medicinen och uppfanns i Nederländerna, men den förknippas idag kanske främst med Storbritannien där den varit mycket populär ända sedan slutet av 1600-talet.

1 mars är en lämplig premiär för Hallands Gin, lagom inför vårens gin och tonic-säsong med den svenska gin- och tonicdagen i april. Denna favoritkombination kom till under 1800-talet när brittiska soldater i Indien drack en blandning av mineralvatten och Kinin mot malaria, som de förbättrade smaken på genom att tillsätta gin.

Hallands Gin
Art nr: 21
Petflaska, 500 ml
40% vol
Pris 189 kr + pant 1 kr

RELATERAD LÄSNING