Hem Vintips Hallonpunsch från Norrtälje Bränneri

Hallonpunsch från Norrtälje Bränneri

av Anders Enquist

Hallonpunsch: Nu släpper Norrtälje Bränneri årets begränsade utgåva av Roslagspunsch gjord på färska hallon från Uppsala: Roslagspunsch HALLON 24%. 1 330 ”halvbuteljer” i produktion, och varje butelj är numrerad och signerad för hand av Bea van Stokkum.

Varje sensommar tillverkar man en begränsad batch av Roslagspunsch som smaksätts med svenska bär – förra året var det Roslagspunsch med färska jordgubbar, och i denna utgåva har 2023 års skörd av färska hallon från Ulvagubben i Uppsala samt skogshallon från Norrtälje Bränneris egen trädgård givit smak och färg till drycken.

Hallonpunsch

Hallonpunsch

 

Roslagspunsch Hallon, 24%

Norrtälje / Sverige / Norrtälje Bränneri / 350 / 30960 / 196 kr / 91
En sann hantverkspunsch från detta respekterade familjebränneri och vad finns inte att uppskatta här, såvida både punsch och hallon finner oss i smaken, vilket det gör. Här skapas en snygg skärning mellan de båda. Punschkaraktären sitter som grund och hallonbären kretsar förföriskt kring detta. Det finns en suggestiv underton av nektarin i djupet, och en generös sötma präglar karaktären men har snyggt kryddiga dragningar som spetsar och ger nobel skärpa i avslutets trädgårdsromantiska vindar. En utsökt avec svalt serverad, eller som drink med en isbit i. Iskall i ett högt nubbglas likaså.
Här finns potential med andra ord… 

Sidonotis: Innehåller inga tillsatta färgämnen – den skarpa färgen kommer enbart från de färska hallonen.

Denna hallonpunsch finner ni på Systembolaget HÄR

RELATERAD LÄSNING