Hem NyheterVinnyhet Hälsa sommaren välkommen med rosévin

Hälsa sommaren välkommen med rosévin

av Livets Goda

Moët Hennessy lanserar det hyllade rosévinet Whispering Angel i Sverige. Whispering Angel 2019 är ett elegant torrt rosévin som tillverkas på en druvblandning av omsorgsfullt utvalda druvor från Frankrikes främsta vingårdar och lanseras i Systembolagets tillfälliga sortiment den 12 juni.

Den franska vinmakaren Sacha Lichine tillika ägaren till vinhuset Château d’Esclans välkomnas till Moët Hennessys familj. Sacha Lichine är känd för sina förstklassiga roséviner från Côtes de Provence, Frankrike, däribland Whispering Angel som, vid Global Rosé Masters 2019, utsågs till det bästa rosévinet av en jury bestående av världens främsta vinexperter, högaktade sommelier och inköpare.

År 2006 förvärvade pionjären Sacha Lichine Château d’Esclans, beläget vid medelhavskusten i södra Frankrike, nära Georges de Pennafort, 25 kilometer nordväst om den antika romerska staden Frejus. Han förvandlade dess omgivningar och fastigheten till ett idylliskt vinhus i syftet att bli en ledande vinproducent och druvhandlare för ikoniska rosévarumärken, så som Whispering Angel. Sacha såg möjligheten i att utveckla rosévinet och dess potential. Målet var att producera och främja roséviner i världsklass och skapa en stark tillväxt.

Whispering Angel 2019 är en av de mest spännande cuvéerna från Côtes de Provence, där man omsorgsfullt valt druvor från de bästa odlingarna i La Motte i Provence. Rosévinet har en unik druvblandning av: Grenache, Rolle, Cinsault, Syrah och Mourvedre. Whispering Angel 2019 avnjuts bäst kyld (8°C) och passar utmärkt som aperitif, till grillade rätter av fisk, fågel samt skaldjur, sallad, milda ostar, charkuterier samt desserter av bär, frukt som serveras med grädde.

Whispering Angel finns i Systembolagets tillfälliga sortiment den 12 juni 2020.
Leverantör: Moët Hennessy Sverige AB
Artikelnummer: 9045301
Pris: 209 SEK
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING