Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Hälsans kök lanserar veganska Crispy Mini Filet

Hälsans kök lanserar veganska Crispy Mini Filet

av Livets Goda

Med ny avancerad teknik lanserar Hälsans kök nu Crispy Mini Filet, en pankopanerad nyhet framtagen för att efterlikna kyckling i både smak och textur. Crispy Mini Filet tar bara några minuter att tillaga och är ett protein- och fiberrikt alternativ för den som letar efter en vegansk produkt.

Crispy Mini Filet är Hälsans köks mest avancerade produkt hittills. Genom en ny typ av fiberstruktur kommer man närmre både smak, konsistens och känslan av kycklingkött än någonsin tidigare. Den kycklingliknande fiberstrukturen i Crispy Mini Filet täcks av ett lager pankopanering.

– Med den starka likheten till kyckling kommer det vara enkelt att använda produkten i sina favoriträtter – till exempel i en klassisk tacos, salladsbowl, eller precis som de är med bara en dipp. Jag är övertygad om att även den mest inbitna köttätaren kommer ha svårt att identifiera att Crispy Mini Filet faktiskt är vegansk, säger Linda Wass, Senior produktchef för Hälsans Kök.

Produkten är vegansk, med europeiskt odlad soja som huvudingrediens, och har både en hög proteinhalt och är en källa till fiber. Med Crispy Mini Filet vill Hälsans kök göra det enklare att utforska veganska och vegetariska alternativ i  matlagningen. Mini filetformatet, även känt som ”tenders” eller ”chicken fingers” går även snabbt att tillaga i stekpannan och är klara på bara några minuter.

– För de som vill äta mer veganskt eller vegetariskt finns det en utmaning att komma på vad man ska laga, särskilt i en stressig vardag. Ett av de enklaste stegen är att byta ut köttet i våra favoriträtter. Smak och textur är de främsta barriärerna till att ersätta köttet och innovation har en nyckelroll i att skapa produkter där konsumenten inte behöver kompromissa, oavsett om du är vegetarian, flexiterian eller vegan, fortsätter Linda.

Crispy Mini Filet har ett rekommenderat pris på 44,90 kr och finns redan nu tillgänglig hos ICA.

RELATERAD LÄSNING