Hem Mat & Restaurang Halva priset för studenter på Michelin-restaurang i Danmark

Halva priset för studenter på Michelin-restaurang i Danmark

av Livets Goda

En av Danmarks bästa restauranger, Søllerød Kro, strax norr om Köpenhamn, ger nu danska studenter möjlighet att njuta av en sju-rätters meny till halva priset. Kvalitet kostar och som student kan det vara svårt att få råd. Søllerød Kro, som belönats med en stjärna i Guide Michelin, hoppas denna rabatt lockar nya och unga matintresserade studenter till att boka bord.

Søllerød Kro. Foto: Claes Bech-Poulsen

Den senaste månaden har Danmark belönats med hela 33 stjärnor i Guide Michelin 2020. Søllerød Kro, som har en stjärna, vill nu att även studenter får möjlighet att njuta av riktigt god mat. Restaurangen kommer under några utvalda kvällar i mars och april att hålla ett bord vigt till studenter. Dessa erbjuds en sju-rätters meny med tillhörande vinpaket för 1200 danska kronor (ordinarie pris 2685 danska kronor).

”Vi är riktigt glada över att så många unga människor önskar äta på Søllerød Kro och vill gärna ge dem chansen att äta till ett bra pris”, säger kökschefen Brian Mark Hansen.

”Självklart kommer de serveras samma meny som övriga gäster. Det är inte tal om att servera en förenklad Søllerød Kro-upplevelse”.

Restaurangen kommer att tillämpa ”först till kvarn”-principen när det gäller bordsbokning.

Sedan 2007 har Søllerød Kro haft en stjärna i Guide Michelin och 2018 korades restaurangen till ”Årets restaurang i Norden” och vann The Nordic Prize. Restaurangens historia började redan 1677 då byns präst fick tillstånd att bedriva ”kro”. Under 1920-talet, vid bilens intåg i samhället, blev Søllerød Kro ett perfekt utflyktsmål för Köpenhamnsborna.

Søllerød Kro ligger strax norr om Köpenhamn och tar det cirka 25 minuter att köra bil dit från city. Med pendeltåg och buss tar resan cirka 40 minuter. Närmaste tågstation och större ort är Holte.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING