Han blir tillförordnad vd på Löfbergs

Fredrik Nilsson, 46, har utsetts till tillförordnad vd på Löfbergs. Fredrik arbetar idag som CFO på det familjeägda kafferosteriet, en roll han behåller. Uppdraget som tillförordnad vd gäller från och med den 1 november.

Fredrik Nilsson blir tillförordnad vd på Löfbergs den 1 november.

– En naturlig lösning som ger arbetsro både i verksamheten och i rekryteringen av ny vd, säger Kathrine Löfberg, styrelseordförande på Löfbergs.

Fredrik Nilsson har jobbat som CFO på Löfbergs sedan sommaren 2018, och har sedan dess varit en viktig del av koncernledningen. Han har tidigare erfarenhet som ekonomichef, både nationellt och internationellt. Fredrik bor i Åmål tillsammans med fru och tre barn.

Rekrytering pågår
I juli meddelade Lars Appelqvist att han byter jobb efter 22 år på Löfbergs, varav 12 år som vd. Löfbergs söker nu en ny vd, och tills dess att rekryteringsprocessen är klar kommer alltså Fredrik Nilsson att ha rollen som tillförordnad vd.

– Vi har påbörjat rekryteringen, men kommer att ha stort tålamod. Det får ta den tid det tar. Det viktiga är att vi hittar rätt person för oss och vår verksamhet. Det handlar naturligtvis om erfarenhet och kompetens, men också om att hen delar våra värderingar och gillar och förstår möjligheterna med att vara ett familjeföretag som vill fortsätta utvecklas, säger Kathrine Löfberg.