Hem Mat & Restaurang Han tar över Hotell Borgholm

Han tar över Hotell Borgholm

av Livets Goda

Det är Christofer Johansson, 32 år, som efter årsskiftet tar över Hotell Borgholm. Affären blev klar under sommaren och driften inklusive fastigheten ingår i affären. Karin och Owe Fransson har sedan 1972 drivit hyllade Hotell Borgholm mitt i centrala Borgholm på Öland. Internationellt prisbelönade för dess gastronomi med flera utmärkelser så som stjärna i Guide Michelin och en ”Best of award of excellence” av Wine Spectator för sin omfattande vinkällare. Det ställer höga krav på produkten och servicen, något som den nye ägaren har för avsikt att utveckla ännu mer. Efter årsskiftet väntar en period då verksamheten är stängd för restaurering och nyöppning sker vid månadsskiftet mars/april 2019. Det kommer att ske en del förändringar och nyheter men all personal och kärnan i verksamheten förväntas vara kvar.

”Att få möjligheten att ta över Ölands främsta hotell och restaurang känns otroligt inspirerande. Jag ser med spänning fram emot att få fortsätta att utveckla gastronomin på Öland och målsättningen är att fortsatt vara en gastronomisk destination på högsta nivå, nationellt såväl som internationellt. Vi skall verkligen vara unika och fortsatt ge Hotell Borgholms besökare en genuin upplevelse där mat och dryck står i centrum”, säger Christofer Johansson.

Christofer Johansson, född och uppvuxen på Varaslätten i Västergötland, har de senaste åren drivit hotell och restaurang Eksgården Krog & Rum på södra Öland och kommer nu alltså flytta till Borgholm. Christofer har en bakgrund där han tidigare varit kökschef på hyllade Krakas Krog på Gotland, jobbat på internationella toppkrogar som The French Laundry i Napa Valley och har erfarenhet från flera stjärnkrogar i Europa. Christofer har tillsammans med kollegan och vännen Daniel Olsson köpt Hotell Borgholm. Affären innebär förvärv av samtliga aktier i Hotell Borgholm AB där driftbolag och fastighet ingår.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING