Han vill öppna en middagsklubb utan begränsningar

De senaste åren har det gått inflation i matprogr am kring amatörkockar i rutan. För ett par år sedan gjorde TV4:s program ”Halv 8 hos mig” entré och tog svenska folket med storm. Allt fler fick upp ögonen för f enomenet middagsklubbar och det faktum att det finns en drös med duktiga matlagningsälskare där ute som mer än gärna delar med sig av sin passion. – Jag älskar konceptet med ”Halv 8 hos mig”, men varför kan inte alla ses halv 8 hos mig? Mat är ett jättebra sätt att träffas kr ing – människors mathistorier kretsar absolut kring restaurangbesök, men också runt mormors söndagsstek, syrrans fantastiska paella eller bästa kompisens otroliga chokladfondant. Matupplevelser ska inte begränsas till vissa forum, säger Henrik Larsson, som tillsammans med vännen Alexandra Németh har grundat HomeDiningClub. Tjänsten HomeDiningClub är en plattform online för alla som vill bjuda hem vänner på middag, få betyg och omdömen på sin kokkonst. Vissa vill träffa nya människor, andra vill bygga sitt varumärke, någon vill tjäna pengar och någon annan älskar kort och gott att styra upp middagar, skåla och äta gott. De två vännerna kallar det för ”ett nytt matrum” och menar att svenskar behöver våga vara lite mer öppna och spontana. – Vi vill göra middagsklubbar till en folkrörelse och lyfta fram gemene mans alla kunskaper och fantastiska paradrätter i ljuset. Mat är inte sämre för att den inte är tillagad av en kock på en restaurang – många gånger kan den till och med var a bättre. På det här sättet kan man dessutom få ett trevligt sällskap och nya vänner på köpet, säger Henrik Larsson. Home Dining Club AB är en exklusiv middagsklubb öppen för alla. En plats där matälskare kan mötas, bjuda hem nya vänner på middag, få betyg, hålla arrangemang för små och stora grupper. För den som t.ex älskar italienskt, amerikanskt, asiatiskt, vegetariskt, LCHF, vin, choklad, whiskey, allt är välkommet. Besök oss på www.homediningclub.se för mer information.