Hem NyheterNyhet WB Handel av tobaksvaror via Brobergs e-handel

Handel av tobaksvaror via Brobergs e-handel

av Livets Goda

Nedanstående text är från Brobergs Njutning & Stil, med anledning av Kammarrättens beslut gällande tobaksförsäljning

Med anledning av att Kammarrätten i Göteborg inte beviljar oss tillstånd för tobaksförsäljning på distans från vårt lager i Göteborg via vårt ombud PostNord kan beställda tobaksvaror från vår site enbart hämtas i våra butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Skälet till att Förvaltningsrätten och sedan Kammarrätten i Göteborg inte beviljar oss tillstånd att leverera tobaksprodukter är att de menar att vi inte kan säkerställa att personen som hämtar varorna är över 18 år gammal. Vi har under alla år vi haft e-handel följt de rekommendationer som finns för att säkerställa åldern på köpare med e-legitimation på vår site och vår partner PostNord kräver alltid legitimation på den person som hämtar paketet, detta enligt avtal med oss. Men av något skäl räcker inte dessa säkerhetskontroller för Miljöförvaltningen i Göteborg.

Vi har drivit frågan så långt det är möjligt där den sista instansen Högsta förvaltningsdomstolen valde att inte lämna prövningstillstånd. Därför måste vi acceptera detta beslut.

Till alla våra kunder som vill handla på vår site www.brobergs.se går det fortsatt utmärkt, med leverans till en av våra tre butiker, där ålderskontroll kommer att ske. Ni väljer naturligtvis vilken butik (Göteborg, Stockhom och Malmö) som passar er bäst.

Det trevliga med detta är att vi får chansen att träffa er och ni kanske hittar nya favoriter om ni tar en tur i våra stora humidor-rum.

Alla övriga varor vi har i vår e-handel går utmärkt att beställa och få levererade med PostNord, precis som vanligt.

För er som är särskilt intresserade går vår överklagan att läsa här. (länk)

RELATERAD LÄSNING