Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Hanna Halpern lämnar Restaurangakademien

Hanna Halpern lämnar Restaurangakademien

av Christoffer Enquist

Hanna Halpern kommer att kliva av sin roll som VD och lämna Restaurangakademien under hösten 2020. Detta är ett gemensamt beslut mellan Hanna och ägarna Menigo. Rekrytering av Hannas efterträdare kommer att påbörjas inom kort.

Restaurangakademien

– Hanna har lagt tio av sina yrkesverksamma år som VD på både Restaurangakademien och Årets Kock (fram till 2018) och har på många sätt bidragit till gastronomins framgångar i Sverige. Hon har deltagit i många olika sammanhang även utanför bolagens väggar och har inspirerat inte minst kvinnor i branschen att våga ta för sig och aspirera att ta plats allra högst upp. Jag är oerhört tacksam mot Hanna för dessa år och önskar henne all lycka framåt, säger Nina Wahlgren Gill, Marknads- och Kommunikationsdirektör Menigo.

Photographer

– Det har varit fantastiska år på många sätt och jag är oerhört glad över alla relationer och affärer som jag har fått chansen att skapa. Nu är det dags för mig att söka helt nya vägar. Exakt vad jag ska göra vet jag inte ännu, det är en del av spänningen, säger Hanna Halpern, nuvarande VD Restaurangakademien.

Coronakrisen är på väg att slå ut stora delar av den svenska restaurang- och besöksnäringen, och det kommer att krävas både förändringsarbete och nytänkande för att hjälpa branschen att återhämta sig. I den processen har Restaurangakademien en viktig roll att spela. Till tjänsten söks därför en person som har en stark entreprenöriell ådra och en stor passion för mat och kraften i den goda måltiden. Rekryteringen kommer att påbörjas inom kort.

Hanna Halpern kvarstår som VD på Restaurangakademien till 15 september 2020.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING